Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024


World cinema
Η διαπολιτισμική εκπαίδευση - οι συγκλονιστικοί άλλοι - μέσα από την γενναιοδωρία της κινηματογραφικής οθόνης

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Τρόπος παρουσίασης: Διαδικτυακά & δια ζώσης
Διάρκεια: 6 ώρες
Απευθύνεται σε: α. νηπιαγωγούς και δασκάλους μικρών τάξεων του Δημοτικού σχολείου ή  β. σε δασκάλους μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Σχεδιασμός, εμψύχωση: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Σύντομη περιγραφή σεμιναρίου

Διαδικτυακό ή δια ζώσης εργαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το εργαστήριο προτείνει βιωματικούς και διαδικτυακούς τρόπους (τηλεδιάσκεψης) για να μπορέσει μία τάξη να ενεργοποιηθεί και να "ξαναδεί" μια αφήγηση ως ενεργός θεατής,  με αφορμή ταινίες μικρού μήκους και την καλλιέργεια της οπτικής κουλτούρας. 

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές δράσεις, δράσεις δημιουργικής γραφής και αφήγησης, εικαστικής δημιουργίας και σύνδεσης με άλλα γνωστικά αντικείμενα,  "αναλύουν" τη δραματουργία, τη φόρμα και το περιεχόμενο μιας ταινίας με ειδικά θέματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες/ουσες βλέπουν άλλες δυο ταινίες μικρού μήκους και προτείνουν δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της ταινίας από μαθητές, με έμφαση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;"
Πληρ. 2106541600 /  info@theatroedu.gr

 


 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών - World cinema