Για να ακουστεί η φωνή τους!

 

Η δράση «Μονόλογοι σε καραντίνα» στοχεύει να δώσει φωνή σε έφηβους πρόσφυγες, που διαμένουν σε διάφορες δομές και περιοχές της χώρας και έζησαν για ένα διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο 2020, όπως όλος ο πληθυσμός, σε κατάσταση προσωρινής καραντίνας λόγω του COVID-19.


Eργαστήρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις

Δράση «Μαζί» - «Μονόλογοι σε καραντίνα»

Δράση «Μαζί» - «Μονόλογοι σε καραντίνα»

Διαδικτυακά, 20/2/2021 (Δυτική), Δράση «Μαζί»

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 20/2/2021 7:00 μμ - 9:00 μμ Export event


Δράση «Μαζί»

Διαδικτυακά, 20/2/2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
«Μονόλογοι σε καραντίνα»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Δράσης «Μαζί» του προγράμματος  «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, υλοποιεί εργαστήριο «Μονόλογοι σε καραντίνα» με τη συμμετοχή εφήβων της Πάτρας και της Δομής Φιλοξενίας Καρα Τεπε. 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διαπολιτισμική επικοινωνία Ελλήνων εφήβων με έφηβους πρόσφυγες που συμμετείχαν στη συγγραφή των ‘Μονολόγων σε Καραντίνα’.
Εμψύχωση: Δούβου Γιούλη, Ασπρογέρακα Διονυσία
Συμμετέχουν: Έφηβοι μαθητές από το Γυμνάσιο Δεμενίκων και το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και έφηβοι πρόσφυγες από τη Δομή Φιλοξενίας Καρά Τεπέ.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (133)/Σχόλια (0)


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Συνεργαζόμενοι φορείς:  ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ, Κοινωνικό ΕΚΑΒ, Αναπτυξιακή «Πάρνωνα» ΑΕ Ο.Τ.Α. Τρίπολη, 
Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ Ο.Τ.Α Καρδίτσα, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης