Για να ακουστεί η φωνή τους!

 

Η δράση «Μονόλογοι σε καραντίνα» στοχεύει να δώσει φωνή σε έφηβους πρόσφυγες, που διαμένουν σε διάφορες δομές και περιοχές της χώρας και έζησαν για ένα διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο 2020, όπως όλος ο πληθυσμός, σε κατάσταση προσωρινής καραντίνας λόγω του COVID-19.


Eργαστήρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις

Δράση «Μαζί»

Δράση «Μαζί»

Διαδικτυακά, 9&17/4/2021 (Δυτική), Δράση «Μαζί», ΓΕΛ Ελεούσας Ιωαννίνων, Δομή Φιλοξενίας Φιλιππιάδας

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 17/4/2021 10:30 πμ - 11:30 πμ Export event


Δράση «Μαζί»

Διαδικτυακά, 9&17/4/2021

Διάρκεια: 2 ώρες
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
«Μονόλογοι σε καραντίνα»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Δράσης «Μαζί» του προγράμματος  «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, υλοποιεί εργαστήριο «Μονόλογοι σε καραντίνα» με τη συμμετοχή εφήβων του ΓΕΛ Ελεούσας και της Δομής Φιλοξενίας Φιλιππιάδας. 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η διαπολιτισμική επικοινωνία Ελλήνων εφήβων με έφηβους πρόσφυγες με αφορμή τα κείμενα των μονολόγων σε καραντίνα και στόχο την από κοινού συμμετοχή τους στην Ημέρα Δράσης των σχολείων της Ηπείρου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;»
Εμψύχωση: Κωτσίνας Χριστόδουλος, Κονετάς Δημήτρης, Βλάχου Σόνια
Συμμετέχουν: Μαθητές από το ΓΕΛ Ελεούσας Ιωαννίνων και έφηβοι πρόσφυγες από τη Δομή Φιλοξενίας Φιλιππιάδας.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (130)/Σχόλια (0)


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Συνεργαζόμενοι φορείς:  ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS, Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ, Κοινωνικό ΕΚΑΒ, Αναπτυξιακή «Πάρνωνα» ΑΕ Ο.Τ.Α. Τρίπολη, 
Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ Ο.Τ.Α Καρδίτσα, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης