Αποτελέσματα αναζήτησης

Κι αν ήσουν εσύ;

Κι αν ήσουν εσύ;

Τρίκαλα, 6/12/2015, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Κρίθαρη, Αντονέλλα Χήρα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 6/12/2015 10:00 πμ - 1:00 μμ Export event

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 & ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Σάββατο: Ιστορικό Κέντρο Τρικάλων
Κυριακή: Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι (Μύλος Ματσόπουλου)

Είσοδος ελεύθερη

''Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2015: κι αν ήσουν εσύ;''
Θεατρικές Τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε θέματα Προσφύγων

Εργαστήριο Β: «Κι αν ήσουν εσύ;»
Εμψυχωτές: Χριστίνα Κρίθαρη, Αντονέλλα Χήρα

Το βιωματικό εργαστήρι αποτελεί τμήμα από το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες "κι αν ήσουν εσύ;» που δημιουργήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το 2015. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και των δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα, καθώς επίσης στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία.Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.

Η Χριστίνα Κρίθαρη είναι θεατρολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελλοποννήσου με κατεύθυνση Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Έχει φοιτήσει επίσης στο Charles de Gaulle Lille3 της Γαλλίας και άσκησε την πρακτική της άσκηση στο Teatro della Limonaia της Φλωρεντίας. Στην πτυχιακή της εργασία εργάστηκε πάνω στο Θέατρο του Καταπιεσμένου στο χώρο της απεξάρτησης. Εργάστηκε ως θεατροπαιδαγωγός και εμψυχώτρια ομάδων στα προγράμματα «Διαφυγές» και «Εσύ όπως κι εγώ». Εργάζεται σε δημοτικά σχολεία με αντικείμενο το μάθημα της θεατρικής αγωγής. Είναι συνεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων όπου εργάζεται ως εμψυχώτρια ομάδων παιδιών και ενηλίκων, ως βοηθός σκηνοθέτη σε επαγγελματικές παραστάσεις και ως σκηνοθέτης στην Πειραματική σκηνή είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, μέλος του Συντονιστικού γραφείου Τρικάλων του Δικτύου και εκπαιδευμένη επιμορφώτρια του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ".

Η Αντονελλα Χήρα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου θεσ\νικης. 3ετης φοίτηση στο εργαστήρι θεατρικής τέχνης Παράθλαση και επίσημο μέλος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών [Σ.Ε.Η] από το 2003 . Παρακολούθηση του μονοετούς σεμιναρίου θεατρικού παιχνιδιού του Λ. Κουρεντζή . Από το 2000 εργάζεται ως ηθοποιός και εμψυχώτρια στο Δημοτικό θέατρο Τρίκαλων και στο δημοτικό θεατρικό εργαστήρι . Έχει συνεργαστεί επίσης με το Θεσσαλικό θέατρο , το Θέατρο Όψις και με τους σκηνοθέτες Τ. Ράντζο, Σ. Νταλαση, Α. Μιγκα, Σ. Κακαλα, Π. Βησσαρίου, Β.Νανάκη, Άκη Μητσούλη κ.α. Εχει σκηνοθετήσει την παράσταση'' Μαγικούς επιστήμονες ''και παραστάσεις με παιδιά και εφήβους στα πλαίσια της εμψύχωσης [ Άννα Φρανκ, Δημοτική ποίηση, Ηλέκτρα, δραματοποιημένη ποίηση κ.α]. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, μέλος του Συντονιστικού γραφείου Τρικάλων του Δικτύου και εκπαιδευμένη επιμορφώτρια του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ".


 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Έτος
  • 2015
Πόλεις
  • Τρίκαλα
Εμψυχωτές
  • Κρίθαρη Χριστίνα
  • Χήρα Αντονέλλα
Print

Number of views (3325)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Απρίλιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
3112
3
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Τρικάλων/Καλαμπάκας

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Τρικάλων/Καλαμπάκας

Καλαμπάκα 3/4/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Τρικάλων/Καλαμπάκας
456
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Σάμος, 6/4/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
7
89
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 9/4/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια)
10
111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
5
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Αρκαδία

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Αρκαδία

Τρίπολη 5/5/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Αρκαδίας
67
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Σάμος 7-8-9/5/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Σάμου
8
9
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Σάμος 7-8-9/5/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Σάμου
1011

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά