Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρουσίαση βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Παρουσίαση βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Πάτρα, 17/1/2017, παραστάσεις

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 17/1/2017 6:00 μμ - 9:00 μμ Export event

Μονόλογοι από το Αιγαίο
Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

 

Πάτρα – Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας οργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου: «Μονόλογοι από το Αιγαίο» την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα.

Πήραν μέρος περί τους 160 εκπαιδευτικοί και γονείς καθώς και περί τους 70 μαθητές.

Το βιβλίο αποτελεί συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!Η παρουσίαση έγινε με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.

Διάβασαν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολυροπούλου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Γιάννης Τσάκωνας

Μουσικά θέματα: ο συνθέτης Νίκος Δημογιάννης

Συμπράττουν οι συντελεστές της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: Διονυσία Ασπρογέρακα, Γιώργος Μπεκιάρης, Ανδριάνα Ταβαντζή, Γεωργία Τζανάκου, Χαρά Τσουκαλά

Το υλικό του βιβλίου είναι αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της PRAKSIS στην Αθήνα και στην Πάτρα, από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Η Δράση αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA – Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οργάνωση εκδήλωσης: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συντονισμός: Γιώργος Μπεκιάρης

03

01


 

Κατηγορία Δράσης
  • Παραστάσεις
Προγράμματα
  • Μονόλογοι από το Αιγαίο
Έτος
  • 2017
Πόλεις
  • Πάτρα
Εμψυχωτές
  • Ασπρογέρακα Διονυσία
  • Μπεκιάρης Γιώργος
  • Ταβαντζή Ανδριάνα
  • Τσουκαλά Χαρά
Συνεργαζόμενοι
  • ΔΠΕ Αχαΐας
  • ΔΔΕ Αχαΐας
  • ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Print

Number of views (1680)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Απρίλιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
3112
3
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Τρικάλων/Καλαμπάκας

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Τρικάλων/Καλαμπάκας

Καλαμπάκα 3/4/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Τρικάλων/Καλαμπάκας
456
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Σάμος, 6/4/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
7
89
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 9/4/2025, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια)
10
111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
5
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Αρκαδία

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Αρκαδία

Τρίπολη 5/5/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Αρκαδίας
67
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Σάμος 7-8-9/5/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Σάμου
8
9
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 - Σάμος

Σάμος 7-8-9/5/2025 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2025 σχολείων Σάμου
1011

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά