Αποτελέσματα αναζήτησης

Σχολείο και Κοινωνική Ζωή  με τη μέθοδο του Εκπαιδευτικού Δράματος

Σχολείο και Κοινωνική Ζωή με τη μέθοδο του Εκπαιδευτικού Δράματος

Θεσσαλονίκη, 29/11/2014, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Χαρά Λιόλιου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 29/11/2014 9:30 πμ - 12:30 μμ Export event

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔιΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΔΡΩΜΕΝΑ

"Εκπαίδευση και Θέατρο: Βιωματικές Δράσεις μέσω του θεάτρου"
στο 1ο Λύκειο Συκεών

Είσοδος ελεύθερη


Α΄ ΚΥΚΛΟΣ 9.30 – 12.30 

Σχολείο και Κοινωνική Ζωή  με τη μέθοδο του Εκπαιδευτικού Δράματος, Χαρά Λιόλιου, θεατρολόγος – παιδαγωγός
Το εργαστήριο θα ασχοληθεί με τη μέθοδο του Εκπαιδευτικού Δράματος ως εργαλείου βιωματικής μάθησης. Το εκπαιδευτικό Δράμα είναι μια θεατρική τεχνική που αξιοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας την έννοια της ενσυναίσθησης και τα παιχνίδια ρόλων, με στόχο την κατανόηση του εαυτού και του κόσμου που μας περιβάλλει. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή στις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, θα εξετάσουμε τα θέματα του σχολικού εκφοβισμού και διαχείρισης συγκρούσεων, μέσα από τρία φανταστικά σενάρια περιπτώσεων και κάρτες ρόλων. Το εκπαιδευτικό δράμα θα είναι το εργαλείο μέσα από το οποίο θα βιώσουμε τα διλήμματα και τις επιλογές του κάθε ήρωα, κοιτώντας την κάθε κατάσταση από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τα συγκεκριμένα σενάρια αποτελούν μέρος προσωπικής δουλειάς πάνω σε προγράμματα σχολικού εκφοβισμού, με τάξεις (ΣΤ’) δημοτικών σχολείων όπου εργάστηκα και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα προβληθούν βίντεο από την παραπάνω δουλειά ως αφορμή για συζήτηση. 

Χαρά Λιόλιου, Θεατρολόγος – παιδαγωγός. Η Χαρά Λιόλιου είναι θεατρολόγος – παιδαγωγός, διδάκτορας Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education) στο Birmingham City University της Αγγλίας, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής. Έχει παρουσιάσει εργασίες της σε διεθνή συνέδρια. Από το 2001 έχει διδάξει ως θεατρολόγος και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, επιμορφωτικά προγράμματα σε πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιωτικές σχολές. Συνεργάστηκε σε εκπαιδευτικά προγράμματα Δράματος με την ομάδα Midland Actors Theatre στην Αγγλία και έχει παρακολουθήσει πλήθος εργαστηρίων δράματος με διακεκριμένους θεατροπαιδαγωγούς.


 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2014
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
Εμψυχωτές
  • Λιόλιου Χαρά
Print

Number of views (2403)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Απρίλιος 2026»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
3031
123
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 3/4/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
45
678
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 8/4/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κεντρική & Δυτική Μακεδονία)
9101112
13141516171819
202122
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ζάκυνθος 22/4/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
23242526
2728
2930123
4
56
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 -Βαθύ Σάμου

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 -Βαθύ Σάμου

Βαθύ Σάμου 6/5/2026 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 σχολείων Βαθύ Σάμου Δημοτικά & Νηπιαγωγεία
7
8
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 -Άνδρου

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 -Άνδρου

Άνδρος 8/5/2026 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 σχολείων Άνδρου
9
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 - Μεσσηνίας

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 - Μεσσηνίας

Καλαμάτα 9/5/2026 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 σχολείων Μεσσηνίας
10

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά