Ο Αστέριος Τσιάρας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Ελλάδα και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε ως εισηγητής σε βιωματικά θεατρικά σεμινάρια επιμόρφωσης φοιτητών και εκπαιδευτικών. Ήταν σχολικός σύμβουλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός ειδικότητας στη διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο στην παιδαγωγική του θεάτρου, σε θέματα που αφορούν στη συμβολή του θεατρικού παιχνιδιού στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, την ενίσχυση της παιδικής αυτοαντίληψης και τη διαχείριση των συγκρούσεων στη σχολική τάξη. Τέλος, έχει δημοσιεύσει οχτώ βιβλία και αρκετά άρθρα σε σχέση με το θεατρικό παιχνίδι και το Εκπαιδευτικό Δράμα.
Number of views (3184)/Σχόλια (0)
"Δικαιώματα του παιδιού, αυτονομία και ελευθερία: Παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις"
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'
Αμφιλοχία, 1/3/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
Σάμος & Διαδικτυακά 1/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς
TiM2-Theatre in Mathematics2
Αθήνα, 5/3/2026 παράσταση θεάτρου φόρουμ για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου Αναβρύτων
Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Διαδικτυακά 5/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αχαΐα, Ηλεία κ.ά)
CAREFULL Παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα
Θεσσαλονίκη, 7/3/2026 αξιολόγηση-προβολή ντοκιμαντέρ
Καλαμάτα 7/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
Σάμος 8/3/2026, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς. Χριστίνα Κρίθαρη
Διαδικτυακά 8/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κέρκυρα)
Πάμε θέατρο «The Effect:ένα πείραμα για τέσσερις ανθρώπους ερωτευμένους και θλιμμένους»
Αθήνα 14/3/2026 εργαστήριο- Master Class με τη Sanja Krsmanovic Tasic
Ιεράπετρα Κρήτης 14/3/2026 εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς Χαλεπάκης Νικόλας, Παναγιωτάκη-Ρώμα Ασπασία & Κοπή Πίτας!
Πάτρα 14/3/2026 παράσταση φόρουμ
Αθήνα, 14/3/2025, Πάμε Θέατρο
«World cinema-Σινεμά στην τάξη: τρόποι για να δούμε τον κόσμο αλλιώς».
'Ερευνώντας την Οικολογία της Ψυχής' Master class devised theatre & dance
Διαδικτυακά 27/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» για τη Βορ Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, κ.ά.)
Λάρισα 27/3/2026 παράσταση φόρουμ
Θεσσαλονίκη 29/3/2026 εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Κατσαρίδου Μάρθα & Koldo Vio
Διαδικτυακά 29/3/2026
Σάμος 29/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!» (β' μέρος)