Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

«"Αναγνωρίζοντας τη Ρατσιστική Βία | Κατανοώντας το Πλαίσιο Υποστήριξης των Θυμάτων Ρατσιστικής Βίας»

«"Αναγνωρίζοντας τη Ρατσιστική Βία | Κατανοώντας το Πλαίσιο Υποστήριξης των Θυμάτων Ρατσιστικής Βίας»

Διαδικτυακά, 2/5/2023, διάλεξη-συζήτηση Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 2/5/2023 5:30 μμ - 7:00 μμ Export event


«Αναγνωρίζοντας τη Ρατσιστική Βία | Κατανοώντας το Πλαίσιο Υποστήριξης των Θυμάτων Ρατσιστικής Βίας»

διάλεξη-συζήτηση, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ (ΖΟΟΜ) , 2/5/2023, 17.30:00-19:00. δωρεάν
Εισηγήτρια: Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου

 

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΔΩ (ο σύνδεσμος για το ΖΟΟΜ θα αποσταλεί την προηγουμένη της εκδήλωσης)
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίοδων και ειδικοτήτων, θεατροπαιδαγωγούς εμψυχωτές νεανικών ομάδων και κάθε ενδιαφερόμενο/-η

Στόχος της συνάντησης και συζήτησης μας είναι η εξοικείωση με τη διαδικασία αναγνώρισης ενός περιστατικού ρατσιστικής βίας, η κατανόηση των ιδιαιτέρων αναγκών των θυμάτων ρατσιστικών εγκλημάτων καθώς και το πως μπορούμε να παρέχουμε υποστήριξη στα άτομα και δη παιδιά που έχουν υποστεί ρατσιστική βία.  

Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας ιδρύθηκε στα μέσα του 2011 από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και απότελείται από 52 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών με στόχο την παρακολούθηση του φαινομένου της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα."

Η Γαρυφαλλία Ανατασοπούλου είναι η Βοηθός Συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας από τις αρχές του 2020. Από το 2010 έως το 2020 έχει εργαστεί σε θέσεις σχετικά με την υποδοχή και την ένταξη προσφύγων και μεταναστών, κυρίως ως συντονίστρια σχετικών δράσεων. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, ενώ το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Η διάλεξη - συζήτηση θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Η διάλεξη-συζήτηση εντάσσεται στον επιμορφωτικό κύκλο 2022-2023 του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" (Ενότητα Γ΄) που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκαπίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Περισσότερα ΕΔΩ

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.  info@theatroedu.gr/ 2106541600


 

Print

Number of views (1374)/Σχόλια (0)