Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/11/2005 10:30 πμ - 1:30 μμ Export event
3ο Διήμερο Επιστημονικό - Επιμορφωτικό Σεμινάριο
«Το θέατρο στην εκπαίδευση:
διευρύνοντας τη μάθηση και τη δημιουργική έκφραση»
Βούλα, 18-19 Νοεμβρίου 2005
Οργάνωση:
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ανατ. Αττικής, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,
1ο Γυμνάσιο Βούλας
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11/2005 10.30 – 13.30
Τίτλος Εργαστηρίου: «Η χαρά της μοναξιάς: μουσική σε κίνηση»
Γιώργος Καλκάνης μουσικός, Νένα Παπαγεωργίου χορογράφος
Πως μετουσιώνεται η μουσική σε κίνηση; Με τη βοήθεια ενός μουσικού και μιας χορογράφου οι συμμετέχοντες θα επιχειρήσουν μέσα από απλές σωματικές ασκήσεις, σωματικούς αυτοσχεδιασμούς και στοιχεία χορογραφίας να μετουσιώσουν μουσικές συνθέσεις σε κίνηση. Το εργαστήρι απευθύνεται όλους ανεξαρτήτως προηγούμενης ανάλογης εμπειρίας. Άνετα και χαλαρά ρούχα για κινητικές ασκήσεις είναι απαραίτητα.
Ο Γιώργος Καλκάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια, με Μικρασιατική καταγωγή. Σπούδασε Πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εχει συνθέσει μουσικές για τραγούδια, θέατρο, κινηματογράφο. Σήμερα ζει στη Ραφήνα, εργάζεται σαν καθηγητής Φυσικής στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, αλλά συνεχώς ταξιδεύει σ’όλο τον κόσμο, με καράβι τη Μουσική.
Η Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μουσικής, Χορού και Θεάτρου στο Ανόβερο, χορογράφος στο Κρατικό Θέατρο Τεχνών Ανοβέρου και χορεύτρια στην Όπερα της Φρανκφούρτης, στην Όπερα του Βερολίνου, στην Dancecompany Joyce Trisley στη Νέα Υόρκη, στην Πίνα Μπάους στο Βούπερταλ και στο London Contemporery Dance Theatre στο Λονδίνο. Έχει 2 διεθνή βραβεία για χορογραφίες: 1981 στο Παρίσι και 1985 στο Τόκυο. Έχει χορογραφήσει σε πολλά θέατρα, σε Φεστιβάλ και μεγάλες διοργανώσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Δίδαξε, ως Καθηγήτρια, στην Κ.Σ.Ο.Τ. από το 1981 έως το 2001, στο Laban και σύστημα Orff. Έχει ιδιωτική σχολή χορού και παιδική ομάδα χορού που λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου π.χ. Ρωμαϊκή αγορά Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α. Προετοιμάζει παιδία για να συνεχίσουν ανώτατες σπουδές εκτός Ελλάδας. Καλείται να διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια χορού π.χ. 2005 Πανεπιστήμιο Πεκίνου και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια για την ανάπτυξη του χορού σαν τέχνη και παιδεία.