2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμπληρωματικά Εργαστήρια "Πήλιο 2018"

Τα παρακάτω σύντομης διάρκειας εργαστήρια πραγματοποιούνται τα απογεύματα και είναι αυτοτελή.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γινουν κατα την άφιξη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2011 11:00 πμ - 30/8/2011 11:00 πμ Export event
Σωματικό Θέατρο και αυτοσχεδιασμός: σύνθεση και  παρουσίαση ιστοριών σε ομαδικό καμβά

Σωματικό Θέατρο και αυτοσχεδιασμός: σύνθεση και  παρουσίαση ιστοριών σε ομαδικό καμβά

Σπέτσες, 25-30/8/2011, Εργαστήριο, Κώστας Φιλίππογλου, Σοφία Πάσχου


 

Σπέτσες 25-30 Αυγούστου 2011 
10η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση -Σπέτσες 2011
& 4η Κατασκήνωση Νέων “Νεανικές Θεατρικές Φωνές”
«Όλος ο κόσμος μια σκηνή…»


Εργαστήριο 2: Σωματικό Θέατρο και αυτοσχεδιασμός: σύνθεση και παρουσίαση ιστοριών σε ομαδικό καμβά
Κώστας Φιλίππογλου, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Σοφία Πάσχου, ηθοποιός

Το story telling υπάρχει σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις  φυλές του πλανήτη. Είτε ακούγοντας την αφήγηση μιας ιστορίας γύρω από  την φωτιά, είτε παρακολουθώντας μια ιστορία που παριστάνεται θεατρικά,  είτε βλέποντας μια ταινία στον κινηματογράφο, οι ιστορίες υποκινούν την  φαντασία μας και μας προσφέρουν διασκέδαση και νόημα. Σε  αυτόν τον κύκλο θα επικεντρωθούμε στις θεμελιώδεις αρχές και τεχνικές  του story telling, χρησιμοποιώντας εικόνες, μουσική, κίνηση και κείμενο,  που θα δημιουργήσουμε συλλογικά. Θα ανακαλύψουμε όμως και τις  δυνατότητες και τις διαφορετικές δυναμικές του χώρου του χρόνου και του  ρυθμού. Είτε  δημιουργώντας μια επική ιστορία πάνω σε μία μικρή εξέδρα, είτε  παίζοντας μελόδραμα σε μια άδεια μεγάλη σκηνή, είτε δραματοποιώντας  διηγήματα, αυτή η δουλειά θα βοηθήσει τον εμψυχωτή-ηθοποιό-δημιουργό, να  αναπτύξει τις ικανότητές του, αλλά θα βοηθήσει και το γκρουπ να παράγει  συλλογικά, πρωτότυπο έργο.

Ο Κώστας Φιλίππογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Ξεκίνησε τις θεατρικές του σπουδές στην Αθήνα και συνέχισε την εκπαίδευσή του με ηθοποιούς δασκάλους από τον Πήτερ Μπρούκ την Αριάν Μνουσκίν και την Théâtre de complicité. Από το 1985 εργάζεται στην Ελλάδα ως ηθοποιός έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές παραγωγές. Έχει δουλέψει στο θέατρο "Τεχνοχώρος", με την ομάδα "Θέαμα" του Γιάννη Κακλέα, στο θέατρο "Αμόρε" με το "Θέατρο του Νότου" και σε πολλά άλλα. Από το 1999 δουλεύει κυρίως στο εξωτερικό με την θεατρική ομάδα "Complicité" και παίρνει μέρος στις παραστάσεις και τα εργαστήρια που δίνει η ομάδα στην Αγγλία, την Ευρώπη και τις Η Π Α. Έχει παίξει στο έργο "mnemonic", που ξεκίνησε να παίζεται το 1999 και συνεχίστηκε μέχρι το 2003. Με αυτό το έργο έπαιξε στο National Theatre του Λονδίνου και σε θέατρα της Αγγλίας, της Ευρώπης και της Ν. Υόρκης. Από το 2004 έως το 2006 έπαιζε στο έργο του Σαίξπηρ "measure for measure" για το National Τheatre του Λονδίνου καθώς και σε θέατρα της Ευρώπης και της Ινδίας. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ερευνητικά workshops της ομάδας για άλλες της παραγωγές. Το 2005 έπαιξε στην παράσταση "Beauty and the Beast", σε σκηνοθεσία John Wright, στον καθεδρικό ναό του Κόβεντρυ. Από το 1997 εργάζεται και ως δάσκαλος θεάτρου. Με αυτήν την ιδιότητα στην Ελλάδα έχει διδάξει: ως επίκουρος καθηγητής στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, στη δραματική σχολή «Αρχή» της Ν. Καρά, στα σεμινάρια του Υπουργείου Παιδείας για το θέατρο στα σχολεία, καθώς και σε οργανωμένα εργαστήρια με συμμετέχοντες ηθοποιούς ή σπουδαστές. Στο εξωτερικό έχει διδάξει θέατρο στο Λονδίνο, σε σχολεία, δραματικές σχολές και στα εργαστήρια που διοργανώνει η complicité. Στο Ισραήλ, δίδαξε στο ΜΑΤΑΝ, ειδικό σχολείο καλών τεχνών. Στη Νέα Υόρκη έχει διδάξει στο Lee Strasberg institute, στο Actor's studio και στο Actor's center καθώς και στο ανοιχτό εργαστήρι που διοργάνωσε η complicité την άνοιξη του 2001. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στην ταινία "Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι" και παράλληλα επιμελήθηκε την κίνηση στις σκηνές του πλήθους. Το 2003 σκηνοθέτησε για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας την "Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων" και το 2006 τον "Οδυσσεβάχ" για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Η  Σοφία Πάσχου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Αρχή» το 2004 και αμέσως μετά δούλεψε ως ηθοποιός. Το 2006 Πήγε στο Λονδίνο στη σχολή LISPA (London International School Of Performing Arts) απ’ όπου αποφοίτησε το 2008. Εχεί ασχοληθεί με το τραγούδι και τη φωνή. (Κλασικό τραγούδι, παραδοσιακό τραγούδι, Βουλγάρικο και Γεωργιανό τραγούδι). Από το 2004 έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνής, τραγουδιού, σωματικού θεάτρου, story telling με καθηγητές τους Helen Chadwick, Tapa Sudana, Lilo Baur, Piezn Kozla κ.α. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Lilo Baur, Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, Dessislava Stefanova με τους You need me όπου η παράσταση προτάθηκε για δύο βραβεία στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργο το 2008 με τους Temple Theatre στην παράσταση “Hippolytus” London tour. Είναι ιδρυτικό μέλος στις ομάδες Leap de lune και Ecko Theatre. Από το 2008 είναι μέλος της London Bulgarian Choir. Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα ξεκίνησε τo 2006 με μαθήματα και σεμινάρια Φωνής και τραγουδιού σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Είναι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα, του London Bubble και του BE- Festival. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και δασκάλους του θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Φέτος ολοκληρώνει με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA.

Print