2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
"Μετατοπίσεις"

26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύρια Εργαστήρια  "Πήλιο 2018"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Κύρια Εργαστήρια  που γίνονται τα πρωινά , "παραλληλα" (σε ίδια χρονική ζώνη) σε διάφορους υπαίθριους χώρους
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει συμμετετοχή σε ένα μονο "κύριο Εργαστήριο" το οποίο παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τουλάχιστον το 50% της συμμετοχής τους και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στη Κατασκήνωση (βλ Κόστος-Εγγραφές) μπορούν να επιλέξουν Κύριο Εργαστήριο παρακάτω 
Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 14/12/2019 6:00 μμ Export event
«Μια γιορτή στου Νουριάν»

«Μια γιορτή στου Νουριάν»

Θεσσαλονίκη, 14/12/2019, Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων

Θεσσαλονίκη 14 Δεκεμβρίου 2019, «Λέσχη Ανάγνωσης Θεατρικών Κειμένων»

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, 18.00-20.00

Χώρος: The Caravan cafe (Ρεμπέλου 1 & Βαμβακά γωνία)

Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Γραφείου Β. Ελλάδας και συζήτηση για το θεατρικό έργο «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Φόλκερ Λούντβιχ.

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά από το ΚΘΒΕ στην Παιδική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 σε διασκευή -σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. Πραγματεύεται τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις φυλετικές διακρίσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών και πώς αντιμετωπίζουν αυτές τις επίκτητες ιδεολογικές αντιλήψεις μέσα από την αλληλοκατανόηση και την αυθόρμητη ταύτιση.

Στη συνάντηση θα παραστεί ο σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι για να συζητήσουμε για το έργο και τη διαδικασία της σκηνικής απόδοσής του.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: "Θέατρο για νέους": Μια απόπειρα δημιουργικής ανάγνωσης και δραματουργικής επεξεργασίας θεατρικών έργων με ήρωες παιδιά και εφήβους.

Επικοινωνία (πληροφορίες-δήλωση συμμετοχής): Γιούλη Αλεξίου, giouli_alex@yahoo.gr

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Β. Ελλάδας 
 

Print