2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
"Μετατοπίσεις"

26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύρια Εργαστήρια  "Πήλιο 2018"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Κύρια Εργαστήρια  που γίνονται τα πρωινά , "παραλληλα" (σε ίδια χρονική ζώνη) σε διάφορους υπαίθριους χώρους
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει συμμετετοχή σε ένα μονο "κύριο Εργαστήριο" το οποίο παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τουλάχιστον το 50% της συμμετοχής τους και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στη Κατασκήνωση (βλ Κόστος-Εγγραφές) μπορούν να επιλέξουν Κύριο Εργαστήριο παρακάτω 
Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/11/2021 11:00 πμ - 1:30 μμ Export event
Θέατρο της Έρευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων

Θέατρο της Έρευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων

Διαδικτυακά, 28/11/2021, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Φάνης Κατέχος

2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2021: Πανδημία και Δημοκρατία. Γεφυρώνονται οι αποστάσεις;»

ΑΘΗΝΑ, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Εργαστήρια- Ομιλίες- Ανοιχτές συζητήσεις

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής

Διαδικτυακά, Κυριακή 28 Νοεμβρίου, Ώρες: 11.00-13.30

Εργαστήριο 1: Θέατρο της ΄Ερευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων 
Εμψύχωση: Φάνης Κατέχος, Θεατροπαιδαγωγός, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Σύντομη περιγραφή 
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι εκπαιδευόμενοι θα ανακαλύψουν την ουσία και την απουσία των αντικειμένων. Θα ψάξουν τις πληροφορίες που μπορεί να τους δώσει ένα αντικείμενο για τον εαυτό τους αλλά και για τους γύρω τους. Επίσης θα ταξιδέψουν μέσω αυτού και θα διευρύνουν τον ορίζοντα της φαντασίας τους. Μέσω του πειραματισμού με τα αντικείμενα θα μάθουν πως να δίνουν σκηνική ζωή σε αυτά. Αυτοσχεδιάζοντας θα ανακαλύψουν καινούργιες δυνατότητες τους και τη πολυ-χρηστικότητά τους.

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ομάδων, ηθοποιούς
Διάρκεια: 2,5 ώρες 
Αριθμός συμμετεχόντων: 25
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Eκπαίδευση.
Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ:  


Η σύνδεση στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom” και ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο email που δηλώσατε στη φόρμα. Παρακαλούμε να ελέγχετε και τα spam. 
Παρακαλούμε να εισέλθετε 10 λεπτά πριν την έναρξη, για να υπάρχει χρόνος να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα σύνδεσης.
Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου, παρακαλούμε να εισέλθετε με απενεργοποιημένο το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή/ κινητού σας, καθώς μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια δράση ή συζήτηση.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΜΨΥΧΩΤΗ

Ο Φάνης Κατέχος αποφοίτησε τη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή του στο εξωτερικό (Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσσία, Πολωνία, Αγγλία, Δανία). Έχει μαθητεύσει δίπλα στους Gilles Forman (Center for Acting), Eugenio Barba / Roberta Carreri / Else Marie Lawkvik/ Tage Larsen / Donald Kitt (Odin Theater), Raul Laiza / Mario Barzaghi / Matej Matejka (Grotowski Institute) και Kitt Johnson (X- act). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων συμπεριλαμβανομένων του «Territory Festival – School», του «International Noh Institute Summer Intensive Program» και εργαστήρια από εκπαιδευτές του «Astragali Teatro». Ως εκπαιδευτής θεάτρου συνεργάζεται με τον Στάθη Γράψα στο «Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης με βάση το Θέατρο» το οποίο λαμβάνει χώρα σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας, την Nazim Hitmek Akademi Korosu (Κωνσταντινούπολη), το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Alicante (Ισπανία), τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt (Γερμανία - Βοσνία), τον οργανισμό Asociacion Juvenil Inter- A.J. Inter (Ισπανία) και την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Πραγματοποιεί κύκλους σεμιναρίων και διδάσκει σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων και Προγράμματα Erasmus+ σε Ελλάδα και εξωτερικό.Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων, με τελευταίες την θεατρική παράσταση «Αγάπης Αγώνας Άγονος» ως ηθοποιός και στην performance «Ξανθή» ως σκηνοθέτης. Στη Τέχνη του Circo εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Bubble Performing με τη δημιουργία της τσιρκοθεατρικής παράστασης με σαπουνόφουσκεςς (Bubble Show) «Mr and Mrs Bubble – The Show». Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens» και του «Τεχνοχώρος Φάμπρικα», εμπνευστής και διοργανωτής του «Handmade and Recycled Theater Festival». 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση  

Οργανωτική επιτροπή: Δήμητρα Σκέμπη, Χριστίνα Στουραΐτη, Κατερίνα Αλεξάκη,  Δήμητρα Νικολοπούλου, Αναστασία Κουλαλόγλου

Print