"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Κύρια Εργαστήρια

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται πρωινές ώρες καθ όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης, με τον ίδιο εμψυχωτή/εμψυχώτρια, σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 "Κύριο Εργαστήριο" σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης
(Περισσότερα αυτοτελή "συμπληρωματικά εργαστήρια" προσφέρονται το απόγευμα της 25ης Αυγούστου 2022 )

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή στην Κατασκήνωση γίνεται μέσω της κράτησης θέσης σε ένα από τα Κύρια Εργαστήρια.
Για την κράτηση θα χρειαστεί α) Δημιουργία Λογαριασμού χρήστη στον ιστοχώρο και β) Κάρτα για την πληρωμή 
ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΚΟΣΤΟΣ-ΟΡΟΥΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΕΔΩ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΛΙΓΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ
!

"Από την προσωπική εμπειρία στη θεατρική γραφή"

"Από την προσωπική εμπειρία στη θεατρική γραφή"

Χιλιομόδι, 24-29/8/2022, Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Πένυ Φυλακτάκη, Τζένη Καραβίτου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/8/2022 5:00 μμ - 29/8/2022 3:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ  ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 24-29/8/2022

"Από την προσωπική εμπειρία στη θεατρική γραφή"

Πένυ Φυλακτάκη, θεατρική συγγραφέας/σεναριογράφος Τζένη Καραβίτου,  φιλόλογος/θεατροπαιδαγωγός

 

(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

 

Σε αυτό το εργαστήριο θεατρικής γραφής  οι προσωπικές μας εμπειρίες θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη, για να γράψουμε θεατρικούς μονολόγους που μπορούν να παιχτούν στη σκηνή. Θα αξιοποιήσουμε τεχνικές του θεάτρου, θα μελετήσουμε τους θεατρικούς κώδικες με τους οποίους το βίωμα μπορεί να μετατραπεί σε θεατρικό κείμενο,  θα πειραματιστούμε με τις λέξεις, θα διασκεδάσουμε και θα διερευνήσουμε το προσωπικό μας στυλ γραφής. Θα εκμεταλλευτούμε και θα απολαύσουμε  το προνόμιο που μας δίνει το γράψιμο μέσα στο υποστηρικτικό  πλαίσιο της ομάδας,  που γίνεται ο πρώτος μας ακροατής, το πρώτο μας κοινό. Θα μοιραστούμε τη συγκίνηση, το παίδεμα και τη χαρά της  γραφής, και θα βάλουμε στις αποσκευές μας γνώσεις για το συγκεκριμένο θεατρικό είδος, τις οποίες θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε όπως ο καθένας και η καθεμία επιθυμεί. 

 

Η Πένυ Φυλακτάκη εργάζεται στον χώρο του σεναρίου και της θεατρικής γραφής  από το 2004. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το University of Surrey, UK, και διδακτορικού διπλώματος στον τομέα της Μετάφρασης και των Διαπολιτισμικών Σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στόχος της είναι η συγγραφή μυθοπλασίας υψηλής ποιότητας που μπορεί να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη του κοινού.
Ως θεατρική συγγραφέας έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου του Υπουργείου Πολιτισμού (2004) και το Βραβείο της Ένωσης Σεναριογράφων (2017), ενώ το έργο της «Λουκρητία» ήταν υποψήφιο για Καλύτερο Θεατρικό Έργο 2020. Αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας «Αφιέρωμα στα Βαλκάνια» το 2014, ενώ το έργο της «Φύκι στο Βυθό» ανέβηκε στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του Greek Play Project New York, του Ιδρύματος Ωνάση, του ΥΠΠΟ και του Εθνικού Θεάτρου το 2018. Τα 20 έργα που έχει γράψει μέχρι σήμερα έχουν ανεβεί σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Οξφόρδη και Νέα Υόρκη), ενώ έχουν όλα μεταφραστεί στα Αγγλικά και Ισπανικά. Στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών, το σενάριο της στην ταινία μεγάλου μήκους "Luger" έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες τον Δεκέμβρη του 2021 από την Odeon. Στον τομέα της διαφήμισης συνεργάζεται από το 2016 με τις διαφημιστικές εταιρίες Convey Communications and Perception στην παραγωγή σεναρίων για εταιρικά βίντεο, ενημερωτικές καμπάνιες κοινωνικής ευαισθητοποίησης και διαφημίσεις (CSL Behring, Siemens Healthineers, Greek Diabetes Association, Proelectro FIFA κτλ), σε ηλεκτρονικά μέσα και την ανοιχτή τηλεόραση. Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι σταθερή συνεργάτης ως Πανεπιστημιακή διδάσκουσα Θεατρικής Γραφής, Λογοτεχνικής Μετάφρασης και Μυθοπλασίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το λογοτεχνικό έργο «Ιβάνωφ: Θύελλα και Τόλμη» που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020 από τις εκδόσεις Λιβάνη είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Η Τζένη Καραβίτου υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση ως φιλόλογος ως το 2015. Σπούδασε θέατρο και  θεατροπαιδαγωγική στο University of Essex, στο Royal Holloway University of London, εκπαιδεύτηκε και εξακολουθεί να μαθαίνει από σπουδαίους δασκάλους του θεάτρου, της παιδαγωγικής και της γραφής, όπως η Bobby Baker, ο David Pammenter, ο Adrian Jackson, ο Στρατής Πασχάλης  και πολλοί άλλοι στους οποίους χρωστά απέραντη ευγνωμοσύνη. Από το 2011 ως το 2020 συμμετείχε στην Ομάδα Δημιουργικής Έκφρασης,  που δημιούργησε εθελοντικά  το ψηφιακό έργο  «Πολύτροπη Γλώσσα»,  για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον σχεδιασμό  και την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων του ΠΔΘΕ,  συμμετείχε από το 2015 ως το 2021 στο «κι αν ήσουν εσύ;», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων»,  που υλοποιείται από το ΠΔΘΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ως εμψυχώτρια μαθητικών ομάδων, επιμορφώτρια ενηλίκων, περιφερειακή συντονίστρια Β. Ελλάδος  και  σύμβουλος επιμορφωτικών δράσεων. Το 2016 συμμετείχε ως  ειδική επιστήμων-εμπειρογνώμων στην Ομάδα Εκπόνησης  Προγραμμάτων Σπουδών του ΙΕΠ για τα Καλλιτεχνικά  Γυμνάσια. Aπό το 2017 ως το 2019 συμμετείχε στο πρόγραμμα Europe in Perspective: Transnational Training on Diversity in Cultural Learning εκπροσωπώντας το ΠΔΘΕ ως εταίρο επιμόρφωσης και υλοποίησης. Μαζί με την Ελπίδα Κομιανού διοργάνωσαν πενθήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών- καλλιτεχνών από 11 ευρωπαϊκές  χώρες στη Θεσσαλονίκη, και μετέφρασαν το εκπαιδευτικό υλικό στα ελληνικά. Τα τελευταία χρόνια μελετά συστηματικά και γράφει. Ποιήματά της δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ενώ σύντομα θα εκδοθεί η πρώτη της  έντυπη ποιητική συλλογή.  Έχει γράψει: Young Theatre Voices 2007: Ancientmyths and contemporary life,Το Πορτοκάλι με την Περόνη-Θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες (μέλος της συγγραφικής ομάδας), «… κι εμείς καλύτερα: 33 «Καλλιτεχνικά» παραμύθια» (επιμέλεια) κ.ά. Μεταφράσεις:  Καφέ Σωκράτης: Νέα Γεύση φιλοσοφίας του Κρίστοφερ Φίλιπς (Κέδρος), Μια ερωτική ιστορία του Γκάζι Αλγκοζαίμπι (Κέδρος), Να σκέφτεσαι τους άλλους: δώδεκα ποιήματα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς (Νήσος και ΠΔΘΕ) κ.ά.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

Print

Number of views (1360)/Σχόλια (0)