"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Συμπληρωματικά Εργαστήρια

Τα "Συμπληρωματικά Εργαστήρια" είναι αυτοτελή εργαστήρια μικρής διάρκειας
Θα γίνουν όλα στις 25 Αυγούστου 2022 το απόγευμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
α) 
Δηλώσεις συμμετοχής στα Συμπληρωματικά Εργαστήρια θα γίνουν στη Κατασκήνωση

β) όσοι/όσες ενδιαφέρονται να έρθουν στην κατασκήνωση για να παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ κάποιο από τα Συμπληρωματικά Εργαστήρια 25/8/22  παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία στο 2106541600 ή info@theatroedu.gr για τις λεπτομέρειες (διαθεσιμότητα, κόστος, κράτηση θέσης κ.ά.) 

"Ταινίες και σούπερ ήρωες, παιχνίδι και ψυχοπαιδαγωγική αξιοποίηση"

"Ταινίες και σούπερ ήρωες, παιχνίδι και ψυχοπαιδαγωγική αξιοποίηση"

Χιλιομόδι, 25/8/2022, Συμπληρωματικό Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Βίκυ Βάββα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2022 5:00 μμ - 9:00 μμ Export event


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 
25 Αυγούστου 2022

"Ταινίες και σούπερ ήρωες, παιχνίδι και ψυχοπαιδαγωγική αξιοποίηση" 
Βίκυ Βάββα
MSc Ψυχικής Υγείας, Δραματοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Θεατροπαιδαγωγός, Σύμβουλος Γονέων

Διάρκεια: 4 ώρες
Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε αυτό το Εργαστήριο θα γίνουν στην Κατασκήνωση
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

 

Περιγραφή εργαστηρίου

 Ένα σεμινάριο για παιδαγωγούς αφιερωμένο στις αγαπημένες ταινίες για παιδιά και στους δημοφιλέστερους σούπερ ήρωες! Όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες,  περιλαμβάνονται μέσα στις ταινίες animation που όλοι αγαπήσαμε: διαφορετικότητα, φιλία, απώλεια, αυτοεκτίμηση & αυτοπεποίθηση, ταυτότητα & προέλευση, το δικαίωμα στο όνειρο, η αδικία, η αντιμετώπιση των εμποδίων, ο θάνατος, οι αλλαγές, η μοναξιά, η επανόρθωση, η ουσία και το νόημα της ζωής, η αυτοπραγμάτωση, το ταξίδι και πολλά άλλα.... Όλες οι υπερδυνάμεις που επιθυμήσαμε κάποια στιγμή να έχουμε, συμπυκνώνονται στους σούπερ ήρωες που εμπνέουν καθημερινά τα παιδιά! Πολλές φορές, στην παιγνιοθεραπεία & τη συμβουλευτική παιδιών, ανατρέχουμε στον πλούτο των μεταφορών και των συμβόλων. Σε αυτό το σεμινάριο θα εμβαθύνουμε σε ταινίες που έχουν πολλαπλά επίπεδα και ευρεία απήχηση και θα μοιραστούμε άφθονες ιδέες και τρόπους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο σπίτι και στην τάξη για να προσεγγίσουμε την τεράστια γκάμα των θεμάτων που θίγουν, με παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο. Παράλληλα, θα δούμε πώς οι σούπερ ήρωες αποτελούν πολύτιμους βοηθούς στην καθημερινότητά μας με τα παιδιά, αλλά και κατά τη διαχείριση ειδικών θεμάτων (π.χ. διαπροσωπικές σχέσεις, άγχη και φόβοι, ζητήματα ταυτότητας, απώλειες, κ.ά.)

Η Βίκυ Βάββα είναι οικογενειακή θεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια, παιγνιοθεραπεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας και παιδαγωγός θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού. Είναι επίσης, πιστοποιημένη συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων και εκπαιδευμένη συντονίστρια Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα (PET-T. Gordon) και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Από τον Ιούλιο του 2013 ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, ως ψυχοθεραπεύτρια και παιγνιοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων και ως συντονίστρια θεραπευτικών, συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών δράσεων στο εργαστήρι για την ψυχική υγεία «Ανοιχτό Παράθυρο» (www.anoixtoparathiro.gr). Έχει αναλάβει τον συντονισμό και την εμψύχωση δράσεων σε συνεργασία με φορείς όπως ΣΕΟ, ΕΨΕΠ, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΚΕΔΔΥ, Παιδικά Χωριά SOS, Στέγη Αυτιστικών Ατόμων, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικούς Συλλόγους. Είναι συνεργάτιδα του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο  στην Εκπαίδευση σε προγράμματα ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων και ένταξης των μαθητών – προσφύγων, τα οποία διενεργούνται σε σχολεία της πόλης.

 

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Τηλ 2106541600 / www.TheatroEdu.gr/ info@theatroedu.gr

Print

Number of views (1139)/Σχόλια (0)