Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

 «Έχω, έχεις, έχει, έχουμε Δικαιώματα»
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών τοπικής κοινωνίας:

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργανώνουν δωρεάν  επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων, στελέχη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας (οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώσεις γονέων, στελέχη δημοτικών αρχών, ενώσεις εκπαιδευτικών κ.ά).

 

 


 «Έχω, έχεις, έχει, έχουμε Δικαιώματα»

Διάρκεια: 3 ώρες

Τρόπος παρουσίασης: Διαδικτυακά ή δια ζώσης

Απευθύνεται σε  εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων

Σχεδιασμός: Γιώργος Μόσχος
Εμψύχωση: Γιώργος Μόσχος

Σύντομη περιγραφή: Τα δικαιώματα είναι μια έννοια που συχνά φοβίζει τους ενήλικες για κακή χρήση της από τα παιδιά. Ωστόσο, αν τα παιδιά εκπαιδευτούν κατάλληλα στην κατανόηση, στην  άσκηση και στον σεβασμό των δικαιωμάτων, διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό η ειρηνική τους συνύπαρξη. Η επίγνωση των δικαιωμάτων μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη και ως προς την εκπαιδευτική και κοινωνική συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων.

Στο σεμινάριο αυτό γίνεται μία εισαγωγή στην έννοια των δικαιωμάτων και στην αξιοποίηση παιχνιδιών ρόλων, θεατρικών ασκήσεων και διαδικασίας διαβούλευσης, με στόχο την υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν να ασκούν, να οριοθετούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr / 2106541600 / info@theatroedu.gr / humanrights@theatroedu.gr

 


 

Σεμινάρια Εκπαιδευτικών - "έχω, έχεις, έχουμε δικαιώματα"

εκπαίδευση στα δικαιώματα και στη διαδικασία της διαβούλευσης

«Έχω, έχεις, έχει, έχουμε Δικαιώματα» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

«Έχω, έχεις, έχει, έχουμε Δικαιώματα» - Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Διαδικτυακά, 11/1/2021 (Νότια), Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2), Γιώργος Μόσχος

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/1/2021 6:00 μμ - 8:30 μμ Export event


«Έχω, έχεις, έχει, έχουμε Δικαιώματα»

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2)

Διαδικτυακά, 11/1/2021

Ώρες: 18.00-20.30

Σχεδιασμός: Γιώργος Μόσχος
Εμψύχωση: Γιώργος Μόσχος

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ;», πραγματοποιούν διαδικτυακό – συμμετοχικό σεμινάριο διάρκειας 2,5 ωρών με τίτλο: Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: «Έχω, έχεις, έχει, έχουμε Δικαιώματα».

Σύντομη περιγραφή εργαστηρίου

Τα δικαιώματα είναι μια έννοια που συχνά φοβίζει τους ενήλικες για κακή χρήση της από τα παιδιά. Ωστόσο, αν τα παιδιά εκπαιδευτούν κατάλληλα στην κατανόηση, στην  άσκηση και στον σεβασμό των δικαιωμάτων, διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό η ειρηνική τους συνύπαρξη. Η επίγνωση των δικαιωμάτων μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη και ως προς την εκπαιδευτική και κοινωνική συμπερίληψη των παιδιών προσφύγων.
Στο σεμινάριο αυτό γίνεται μία εισαγωγή στην έννοια των δικαιωμάτων και στην αξιοποίηση παιχνιδιών ρόλων, θεατρικών ασκήσεων και διαδικασίας διαβούλευσης, με στόχο την υλοποίηση δράσεων μέσα από τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν να ασκούν, να οριοθετούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. 
Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι το Σάββατο 09/01/2021 στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ και θα ειδοποιηθούν μέχρι την Κυριακή 10/01/2021 στα προσωπικά τους email. Στο ίδιο μήνυμα θα λάβουν και τον σύνδεσμο για την πλατφόρμα ZOOM.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα επιμορφωτή

Ο Γιώργος Μόσχος είναι νομικός, επιμορφωτής και εμψυχωτής θεατρικών ομάδων. Διετέλεσε Συνήγορος του Παιδιού από τον Ιούλη του 2003 ως τον Ιανουάριο του 2018, Πρόεδρος και μέλος ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού. Συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οργανώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού και συμμετείχε ενεργά σε μεγάλο αριθμό συναφών εθνικών και διεθνών δικτύων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Περιφερειακός Συντονισμός Νότιας Ελλάδας και Νησιών Αιγαίου: 
Κατερίνα Αλεξιάδη katerina.alexiadi@gmail.com,
Δέσποινα Μιτσιάλη dmitsiali@gmail.com 

Γραμματεία/Πληρ.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600