Διεθνής Συνδιάσκεψη 2001

«Το θέατρο στην εκπαίδευση: μορφή τέχνης και εργαλείο μάθησης»

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πρόγραμμα «Eκπαίδευση& Θέατρο»,
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων


 

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2001


"Το πράσινο λεωφορείο"

"Το πράσινο λεωφορείο"

Αθήνα, 9/12/2001, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2001, Γιώργος Ζαμπουλάκης, Γιώργος Μόσχος

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/12/2001 11:30 πμ - 2:00 μμ Export event


2η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

7-8-9 Δεκεμβρίου 2001, Αθήνα

 

"Το πράσινο λεωφορείο"

Γιώργος Ζαμπουλάκης, σκηνοθέτης
Γιώργος Μόσχος, νομικός-εγκληματολόγος, εμψυχωτής νέων
2.5 ώρες, Κυριακή, Ελληνικά

Στο εργαστήριο παρουσιάζεται συνοπτικά με βιωματικό τρόπο η δουλειά μιας θεατρικής ομάδας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα κατά την περίοδο Μάρτης - Ιούλης 2001. Στην ομάδα συμμετείχαν 15 νέοι κρατούμενοι ηλικίας 16-20 χρόνων. Το εργαστήρι θα ακολουθήσει τα βήματα της ομάδας αυτής από την πρώτη συνάντησή της, μέσα από ασκήσεις, ομαδικές διεργασίες και αυτοσχεδιασμούς, μέχρι τη δημιουργία και παρουσίαση ενός μικρού έργου που το θέμα του αντλήθηκε από σκηνές της καθημερινής ζωής.

O Γιώργος Ζαμπουλάκης γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία θεάτρου στην Δραματική Σχολή Ε.Χατζίκου και συνέχισε σπουδές στο Dramatiska Institute της Σουηδίας. Έχει διοργανώσει σεμινάρια για ηθοποιούς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία) με θέμα το σώμα και τη φωνή. Στην Ελλάδα σκηνοθέτησε παραστάσεις με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στο Θέατρο Αθηνά και στο Εθνικό Θέατρο. Έχει μεταφράσει ξένα θεατρικά έργα. Έχει γράψει και παρουσιάσει ποιήματά του.

Ο Γιώργος Μόσχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Εγκληματολογία (M.Phil) στο Λονδίνο/ L.S.E. Από το 1984 εργάστηκε στην Ελλάδα. Οργάνωσε παρεμβάσεις σε χώρους εγκλεισμού νέων, υποστηρικτικές υπηρεσίες και προγράμματα για νέους που βιώνουν απόρριψη και κοινωνικό αποκλεισμό, δίδαξε σε ομάδες νέων, σπουδαστών και επαγγελματιών του κοινωνικού τομέα και συμμετείχε στην παραγωγή ειδικών εκπαιδευτικών εργαλείων. Είναι ένας από τους ιδρυτές της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ (1992). Από το 1985 οργανώνει και εμψυχώνει θεατρικές ομάδες με παιδιά και νέους.


 

Print

Number of views (1463)/Σχόλια (0)