Διεθνής Συνδιάσκεψη 2004

«δημιουργικότητα και μεταμορφώσεις»

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με την οργανωτική και επιστημονική στήριξη
πολλών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (φορείς του δημοσίου, Πανεπιστήμια, Επιστημονικές Ενώσεις,
Καλλιτεχνικοί φορείς, Επαγγελματικές Ενώσεις, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.α)


 

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2004


Το μαγικό "Εδώ και τώρα"!

Το μαγικό "Εδώ και τώρα"!

Αθήνα, 14/3/2004, Εργαστήριο Συνδιάσκεψης 2004, Εδουάρδος Γεωργίου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 14/3/2004 9:00 πμ - 2:30 μμ Export event


4η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 

12-13-14 Μαρτίου 2004, Αθήνα, Αρσάκειο Ψυχικού

 

Το μαγικό "Εδώ και τώρα"!
Εδουάρδος Γεωργίου, σκηνογράφος & "Παντούμ" θίασος δρώμενων δρόμου

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα δουλέψουν πάνω στην έννοια του χώρου και της εικόνας. Η ομάδα θα προσεγγίσει ένα "κείμενο" δουλεύοντας με σκηνογραφικά υλικά και με το ανθρώπινο σώμα συνθέτοντας στο τέλος μια πιο ολοκληρωμένη θεατρική πρόταση.

Ξεκινώντας από τα σκηνογραφικά υλικά... Με αφορμή ένα κείμενο θα γίνει μια σκηνογραφική και ενδυματολογική δουλειά ανάλυσης. Η ομάδα θα καθοδηγηθεί για να κοιτάξει πίσω από τις πρωταρχικές "εικονογραφικές" αναλύσεις. Στο πλαίσιο της σκηνογραφίας θα ενθαρρυνθεί η ανάλυση των ζητούμενων του χώρου όπως για παράδειγμα η σχέση του χώρου δράσης - σκηνικός χώρος, με το χώρο του θεατή. Στη διάθεση της ομάδας θα δοθούν κάποια υλικά (απλά, ευτελή αλλά βασικά υλικά) με στόχο να οδηγηθεί στην πραγματοποίηση ορισμένων αντικειμένων (μάσκες, κοστούμια, φωτιστικές πηγές). Μέσα από τη διαδικασία αυτή της κατ΄ ευθείαν "επίθεσης" στα υλικά χωρίς να περάσουμε από το χρονοβόρο (σε σχέση με τις ανάγκες του εργαστηρίου) στάδιο του σχεδίου, επιθυμούμε να καταδείξουμε και την αξία του πειραματισμού με τα ίδια τα υλικά καθώς και τη χρήση ενός σκηνικού αντικειμένου ως εργαλείου δουλειάς.

Συνεχίζοντας με το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση...Η ομάδα θα οδηγηθεί να αυτοσχεδιάσει σε διαφορετικούς χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς έχοντας σαν αφετηρία το "κείμενο" και χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της δουλειάς με τα υλικά. Με σωματικές ασκήσεις και παιχνίδι σε ομάδα, το ανθρώπινο σώμα θα οδηγηθεί σε μια άλλη "ανοιχτότητα", πιο έτοιμο να δράσει και κυρίως να αντιδράσει στη "στιγμή" που κάθε φορά γεννιέται. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί η ικανότητα του συμμετέχοντα να δημιουργήσει στο πλαίσιο της ομάδας, έχοντας σαν αφετηρία το μαγικό "εδώ και τώρα".

Print

Number of views (1206)/Σχόλια (0)