Theatro EDU

Διεθνής Συνδιάσκεψη 2018

Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση

Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυσή του (1998-2018), διοργανώνει την 8η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2018

Πότε: Tα Εργαστήρια γίνονται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και είναι διάρκειας 2,5 ή 5 ωρών.

Τα 5ωρα γίνονται όλα το Σάββατο 24/11/2018 και ώρες 9.30-12.00 & 15.00-17.30

Τα 2,5ωρα γίνονται σε τρεις χρονικές ζώνες: Σάββατο 24/11/18 9.30-12.00 ή Σάββατο 24/11/18 15.00-17.30 ή Κυριακή 25/11/18 9.30-12.00

Πού: Τα Εργαστήρια γίνονται "παράλληλα" σε διάφορες αίθουσες που θα είναι αναρτημένες στο χώρο κατά την άφιξη

Δήλωση συμμετοχής: Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στη Συνδιάσκεψη (δημιουργία λογαριασμού, οικονομική τακτοποίηση και συμπλήρωση Φόρμας Εγγραφών, βλ "Εγγραφές-Κόστος'Αιτήσεις") μπορούν αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή και σε κάποια Εργαστήρια.
Όταν η Γραμματεία επιβεβαιώσει ότι η παραπάνω διαδικασία Εγγραφής ολοκληρώθηκε θα στείλει αυτοματοποιημένο ιμέλ (το πολύ σε 36 ώρες) και θα δίνει την δυνατότητα δήλωσης Εργαστηρίων
 
Η δήλωση γίνεται παρακάτω ηλεκτρονικά με τους κωδικούς εγγραφής στον ιστοχώρο της Συνδιάσκεψης . Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ημέρα και ώρα ώστε να μη δηλωθούν Εργαστήρια που συμπίπτουν στην ίδια χρονική ζώνη..Αλλαγή στη δήλωση Εργαστηρίου δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά

 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ -  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 

Γεια σου! Είναι η Μετανάστευση!

Γεια σου! Είναι η Μετανάστευση!

Αθήνα, 25/11/2018, Εργαστήριο, Ömer Adıgüzel, İhsan Metinnam

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/11/2018 9:30 πμ - 12:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Γεια σου! Είναι η Μετανάστευση!

Αθήνα, 25/11/2018

Ömer Adıgüzel, καθηγητής, Faculty of Fine Arts, Ankara University, Τουρκία
İhsan Metinnam, βοηθός ερευνητή, Faculty of Education, Trakya University, Τουρκία

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: αγγλικά

Τα τελευταία χρόνια, η μετανάστευση έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του κόσμου. Οι πόλεμοι και οι καταστροφές που αυτοί επέφεραν αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Αυτή η εγκατάλειψη των πατρίδων φέρνει νέες ιστορίες στο προσκήνιο. Αυτές οι ιστορίες συχνά περιέχουν τραγικά περιστατικά καθώς οι «πρωταγωνιστές» τους χρειάζεται να προσαρμοστούν σε έναν νέο τόπο, να βρουν δουλειά, να έρθουν αντιμέτωποι με προκαταλήψεις, την κοινωνική απομόνωση κλπ. Μετά τον πόλεμο στη Συρία, ένα από τα «καλύτερα» σημεία για κάποιον να ακούσει αυτές τις ιστορίες είναι η Τουρκία, αν και πλέον δεν πρόκειται για απλές ιστορίες αλλά για ένα κυρίαρχο κομμάτι της καθημερινότητας. Σε ένα περιβάλλον όπου ο διάλογος και η επαφή μεταξύ των μεταναστών και των αυτοχθόνων είναι ανεπαρκείς, τα προγράμματα για την ένταξη των μεταναστών δεν επαρκούν για την επίτευξη πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Είναι απαραίτητο για τους κατοίκους της χώρας υποδοχής να γνωρίσουν τις ιστορίες των μεταναστών για να αποκτήσουν συνείδηση. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αναπτύξει μια ευαίσθητη στάση απέναντι στο φαινόμενο της μετανάστευσης. Σε αυτό το εργαστήριο, οι ιστορίες μετανάστευσης θα εξερευνηθούν μέσα από παιχνίδια, δραματοποιήσεις και τεχνικές διαδικαστικού δράματος. Ο κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση και η ανάπτυξη ενσυναίσθησης και ευαισθησίας απέναντι στους μετανάστες. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να πούμε ότι το δράμα θα συμβάλει στην κοινωνική αλλαγή. Το εργαστήριο απευθύνεται σε λειτουργούς κοινωνικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικούς και λειτουργούς υπηρεσιών μετανάστευσης.


Image

Ο Dr. Ömer Adıgüzel εργάζεται σε τομείς όπως το δημιουργικό δράμα, η μουσική εκπαίδευση, το θέατρο/ δράμα στα μουσεία, τα παιδικά μουσεία, η πολιτιστική παιδαγωγική, οι παραδοσιακοί χοροί κ.ά. Διεξάγει εργαστήρια σε διάφορους τομείς δημιουργικού δράματος στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Από το 2003 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Σύγχρονου Δράματος (ÇDD). Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους (ASSITE), του Συνδέσμου Μουσείων Παιδιών και Νέων, της Ένωσης Εκπαιδευτικών Τέχνης (SEDER). Είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Θεάτρου/ Δράματος (ENDERED), του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο/ Δράμα στην Εκπαίδευση (IDEA) και του Γερμανικού Συλλόγου Παιγνιδιού και Θεάτρου (BAG Spiel und Theater). Είναι διαιτητής της Τουρκικής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Χορού. Υπηρέτησε ως πολιτιστικός διαχειριστής και ως αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Αγκύρας μεταξύ των ετών 2012 και 2017. Έχειβραβευτεί (TÜBA Textbooks Incentive Award και 2014 NafiAtuf Kansu Educational Encouragement Award) γιατοβιβλίοτου «Creative Drama in Education». Από το 2017, είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας.


Image

Ο Dr. İhsan Metinnam αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Creative Drama, στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας το 2011. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Τμήμα Εκπαίδευσης Καλών Τεχνών στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, το 2017. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στην προσέγγιση του Brian Way για το δημιουργικό δράμα, τη σχέση μεταξύ της θεωρίας των κοινωνικών επιστημών και το δημιουργικό δράμα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα μετασχηματιστικά, χειραφετητικά κοινωνικά πλαίσια του δημιουργικού δράματος. Από το 2013 έως το 2017, εργάστηκε στα συμβούλια του Συλλόγου Σύγχρονου Δράματος και του IDEA (Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο/ Δράμα στην Εκπαίδευση). Επιπλέον, εκπροσώπησε την Τουρκία ως εμψυχωτής εργαστηρίου στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Θεάτρου/ Δράματος (ENDERED), στην Ελβετία το 2015. Εργάζεται ως βοηθός ερευνητή στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Trakya University της Τουρκίας.

Print

Number of views (2909)/Σχόλια (0)