"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Κύρια Εργαστήρια

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται πρωινές ώρες καθ όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης, με τον ίδιο εμψυχωτή/εμψυχώτρια, σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 "Κύριο Εργαστήριο" σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης
(Περισσότερα αυτοτελή "συμπληρωματικά εργαστήρια" προσφέρονται το απόγευμα της 25ης Αυγούστου 2022 )

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή στην Κατασκήνωση γίνεται μέσω της κράτησης θέσης σε ένα από τα Κύρια Εργαστήρια.
Για την κράτηση θα χρειαστεί α) Δημιουργία Λογαριασμού χρήστη στον ιστοχώρο και β) Κάρτα για την πληρωμή 
ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΚΟΣΤΟΣ-ΟΡΟΥΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΕΔΩ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΛΙΓΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ
!

"Το σώμα που αφηγείται"

"Το σώμα που αφηγείται"

Χιλιομόδι, 24-29/8/2022 Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2022, Ιωάννα Μήτσικα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/8/2022 5:00 μμ - 29/8/2022 3:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 24-29/8/2022

"Το σώμα που αφηγείται"

Ιωάννα Μήτσικα, χορεύτρια, χορογράφος

(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 ΕΔΩ)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σε αυτό το  εργαστήριο θα μελετήσουμε το σώμα σαν μέρος ενός συνόλου: σώμα- πνεύμα -φαντασία.

Το σώμα, που μέσω αυτού είμαστε παρόντες, το δυνατό και το αδύναμο σώμα, το σώμα της μνήμης, της Ιστορίας, του πόνου και της χαράς, το σώμα-οχυρό, το σώμα μέσα στην κοινωνία, το πολιτικό σώμα. Το σώμα που λέει τις ιστορίες της ζωής μας.

Πώς αφηγείται το σώμα, όταν ο λόγος απουσιάζει;

Με αφετηρία τον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο θα περάσουμε από  την προσωπική μας κίνηση στην ατομική και την ομαδική δημιουργία. Θα αξιοποιήσουμε τα στοιχεία της τεχνικής για να διευρύνουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο, να επικοινωνήσουμε μέσα από κοινούς σωματικούς δρόμους και κώδικες και, τελικά, να συνθέσουμε τις αφηγήσεις μας. Θα δούμε πώς οι διαφορετικές ποιότητες κίνησης, η ένταση, η αναπνοή, η ροή, η βαρύτητα, η επαφή με το ζευγάρι, η λειτουργία μας μέσα στην ομάδα συναντούν τις εμπειρίες, τη μνήμη, τους φόβους και τις επιθυμίες και συνθέτουν τις κοινές μας ιστορίες.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

 

 Η Ιωάννα Μήτσικα, εργάζεται στο θέατρο ως χορεύτρια και χορογράφος από το 2004. Από το 2011 είναι μέλος της ομάδας χορού vis motrix (καλ. διεύθ. Κ. Γεράρδος). Από το 2007 χορογραφεί και χορεύει στις παραστάσεις και τις συναυλίες του μουσικού σχήματος encardia, με το οποίο έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Κορσική και Ιταλία. Έχει, επίσης, συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με το Ion Dacian National Operetta Theatre στο Βουκουρέστι και με ιδιωτικούς θιάσους. Έχει παρουσιάσει χορογραφίες στο Φεστιβάλ Rencontres Musicales de Mediterrannee στην Κορσική, στο Piccolo Teatro di Milano, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Διδάσκει κινησιολογία και χορό για ηθοποιούς στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς από το 2010. Το 2021 και το 2022 δίδαξε το μάθημα Κινησιολογία-Χορός για ηθοποιούς στο τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Έχει ακόμα διδάξει στην Ανώτερη Σχολή Χορού δήμου Σταυρούπολης, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελοκήπων, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος, στο θεατρικό εργαστήριο του Κ.Θ.Β.Ε, στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης (καλ. διεύθ. Π. Ζηβανός) και στο θεατρικό εργαστήριο του Θεάτρου Τ (καλ. διεύθ. Γ. Καλαϊτζή). Το 2013 ανέλαβε τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του θερινού θεατρικού εργαστηρίου του Κ.Θ.Β.Ε. Από το 2016 έως το 2020 συμμετείχε ως επιμορφώτρια και εμψυχώτρια στο πρόγραμμα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ‘κι αν ήσουν εσύ;’. Από το 2008 έως σήμερα υλοποιεί εργαστήρια θεάτρου και κίνησης σε κρατούμενους του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης. Από το 2021 συνεργάζεται με τον Στάθη Γράψα στην υλοποίηση του προγράμματος ‘Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης Κρατουμένων’ στην ίδια φυλακή. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ευρωπαϊκά προγράμματα επιμόρφωσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών με θέμα την Τέχνη στη Φυλακή και σε συλλογικές εκδόσεις εκπαιδευτικού υλικού των προγραμμάτων αυτών, με το ίδιο θέμα. Το  2016-2017 υλοποίησε εργαστήρια θεάτρου και κίνησης για εφήβους και ενήλικες πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει πτυχίο νομικής (Α.Π.Θ.) και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο εργατικό δίκαιο (Δ.Π.Θ.). Είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με πεδίο έρευνας την τέχνη στη φυλακή.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

 

Print

Number of views (1744)/Σχόλια (0)