Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Οι δράσεις του "Κι αν ήσουν εσύ;"

 


 


Σεμινάρια εκπαιδευτικών

Διάλογοι σε καραντίνα

Δράσεις για μαθητές

Διαδραστικές παραστάσεις

Μονόλογοι σε καραντίνα

Μαθητικά φεστιβάλ

Μονόλογοι από το Αιγαίο

Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος​

  1. Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των άλλων επιμορφούμενων στα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βλέπουν τις κατά περίπτωση οδηγίες-ανακοινώσεις στις επιμέρους σελίδες των δράσεων καθώς σε διαφορετικές πόλεις η διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής ενδέχεται να διαφέρει.
     
  2. Η επιλογή σχολείων για τα Δίκτυα Σχολείων «κι αν ήσουν εσύ;» γίνεται με τη συνεργασία των Περιφερειακών και των Τοπικών ανά πόλη Συντονιστών του προγράμματος με τα κατά τόπους στελέχη της Εκπαίδευσης (Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής, Αγωγής Υγείας, Συντονιστές Εκπαίδευσης στα ΠΕΚΕΣ, Υπεύθυνους ΚΠΕ κ.ά.). Τα ενδιαφερόμενα σχολεία υποβάλουν αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα.
     
  3. Για τα αυτοτελή εργαστήρια σε μαθητές, το ενδιαφερόμενο σχολείο θα πρέπει να συμπληρώνει τη σχετική φόρμα αίτησης.
     
  4. Οι δράσεις «Μαζί» είναι ανοιχτές στην εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται με σχετικές ανακοινώσεις για τον τρόπο συμμετοχής και επικοινωνίας από την ιστοσελίδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

     

 

Χρονολογική λίστα των δράσεων του "Κι αν ήσουν εσύ;"

Εκπαίδευση στελεχών

Εκπαίδευση στελεχών

Θεσσαλονίκη, 11/2/2018, Σεμινάρια νέων εμψυχωτών: Διαπολιτισμική εκπαίδευση. Βασικές έννοιες και καλές πρακτικές στα σχολεία, Τσαμπίκα Καράκιζα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/2/2018 10:00 πμ - 5:00 μμ Export event

Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαίδευσης νέων εμψυχωτών
Θεματική: Διαπολιτισμική εκπαίδευση. Βασικές έννοιες και καλές πρακτικές στα σχολεία

 

Θεσσαλονίκη, 11/2/2018

Τόπος: 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (διεύθυνση Σκεπάρνη 1, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 7 ώρες
Επιμορφώτρια: Τσαμπίκα Καράκιζα
Παίρνουν μέρος
: Αμανατιάδου Χριστίνα-Μαρία, Αρβανιτίδου Βιργινία, Ζουρίδου Χριστίνα, Κόττα Μερόπη, Μαρνά Ειρήνη, Μωράτης Ηλίας, Πουταχίδης Γιαννης, Πουταχίδου Ρίτα, Ρίζου Αφροδίτη, Τσαρμποπούλου Αντιγόνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 11/02/2018, ώρες 10:00-17:00  
10:00-11:30 Τσαμπίκα Καράκιζα, εκπαιδευτικός κλάδου Πληροφορικής, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΔΕ Νοτίου Αιγαίου
«Διαπολιτισμική εκπαίδευση: βασικές έννοιες και καλές πρακτικές στα σχολεία»
11:30-11:45 Διάλειμμα
11:45-14:00 Συνέχεια Εργαστηρίου
14:00-14:30 Διάλειμμα               
14:30-17:00 Συνέχεια Εργαστηρίου

Η Τσαμπίκα Καράκιζα είναι απόφοιτος του τμήματος Η­λε­κτρο­λό­γων Μη­χα­νι­κών και Μηχ/κών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, στην επικοινωνία (1999, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στη διοίκηση σχολικών μονάδων (2014, Πανεπιστήμιο Αιγαίου) καθώς και διδακτορικού διπλώματος (2005) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Η διδακτορική της διατριβή έχει θέμα «Η μετατροπή της παιδαγωγικής σχέσης στη δικτυωμένη σχολική τάξη». Δίδαξε το μάθημα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία» στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή της πρώην ΣΕΛΕΤΕ και είναι πιστοποιημένη επιμορφώτρια του ΙΕΠ, του ΟΕΠΕΚ, του ΕΚΔΔΑ, του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης του ΥΠΠΕΘ, σε θέματα πληροφορικής, διδακτικής της πληροφορικής, παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, σχεδιασμού και προγραμματισμού έργου, διαχείρισης ομάδων και σχολικής τάξης, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Υπήρξε συνεργάτης του Εργαστηρίου Ψυχολογικών Εφαρμογών & Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και μέλος του επιστημονικού δυναμικού του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Νοτίου Αιγαίου (έδρα Ρόδος) και από το 2012 είναι και Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου (έδρα Σύρος). Έχει συγγράψει το βιβλίο «Κοιτάζοντας την οθόνη, αγγίζοντας τα πλήκτρα: Μετατροπές της παιδαγωγικής σχέσης στο Δικτυωμένο περιβάλλον» (2010, εκδ. Παπαζήσης).

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κατηγορία Δράσης
  • Εκπαίδευση στελεχών
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Έτος
  • 2018
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
Εμψυχωτές
  • Καράκιζα Τσαμπίκα
Print

Number of views (1571)/Σχόλια (0)