Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Οι δράσεις του "Κι αν ήσουν εσύ;"

 


 


Σεμινάρια εκπαιδευτικών

Διάλογοι σε καραντίνα

Δράσεις για μαθητές

Διαδραστικές παραστάσεις

Μονόλογοι σε καραντίνα

Μαθητικά φεστιβάλ

Μονόλογοι από το Αιγαίο

Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος​

  1. Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των άλλων επιμορφούμενων στα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βλέπουν τις κατά περίπτωση οδηγίες-ανακοινώσεις στις επιμέρους σελίδες των δράσεων καθώς σε διαφορετικές πόλεις η διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής ενδέχεται να διαφέρει.
     
  2. Η επιλογή σχολείων για τα Δίκτυα Σχολείων «κι αν ήσουν εσύ;» γίνεται με τη συνεργασία των Περιφερειακών και των Τοπικών ανά πόλη Συντονιστών του προγράμματος με τα κατά τόπους στελέχη της Εκπαίδευσης (Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής, Αγωγής Υγείας, Συντονιστές Εκπαίδευσης στα ΠΕΚΕΣ, Υπεύθυνους ΚΠΕ κ.ά.). Τα ενδιαφερόμενα σχολεία υποβάλουν αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα.
     
  3. Για τα αυτοτελή εργαστήρια σε μαθητές, το ενδιαφερόμενο σχολείο θα πρέπει να συμπληρώνει τη σχετική φόρμα αίτησης.
     
  4. Οι δράσεις «Μαζί» είναι ανοιχτές στην εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται με σχετικές ανακοινώσεις για τον τρόπο συμμετοχής και επικοινωνίας από την ιστοσελίδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

     

 

Χρονολογική λίστα των δράσεων του "Κι αν ήσουν εσύ;"

Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Προστατεύοντας τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τον κόσμο: θεμελιώδεις αρχές, προκλήσεις και λύσεις»

Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» - «Προστατεύοντας τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τον κόσμο: θεμελιώδεις αρχές, προκλήσεις και λύσεις»

Διαδικτυακά, 20/5/2020, Εκπαίδευση στελεχών - κεντρική, Στέλλα Νάνου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 20/5/2020 5:00 μμ - 7:00 μμ Export event

Κεντρική διαδικτυακή συνάντηση στελεχών του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (3γ)

«Προστατεύοντας τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τον κόσμο: θεμελιώδεις αρχές, προκλήσεις και λύσεις»

Διαδικτυακά, 20/5/2020

Ώρες: 17.00 – 19.00 

Επιμορφώτρια: Στέλλα Νάνου, μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Συντονισμός: Γιώργος Μπεκιάρης, δάσκαλος, θεατροπαιδαγωγός.

Σύντομη περιγραφή: Ξεκινώντας από κάποιες βασικές αρχές του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, θα παρουσιάσουμε την κατάσταση για τους πρόσφυγες στον κόσμο, ενώ στο δεύτερο μέρος θα επικεντρωθούμε στη σημερινή πραγματικότητα γύρω από το προσφυγικό στην Ελλάδα, εξετάζοντας τις προκλήσεις αλλά και τις λύσεις αναφορικά με ένα ζήτημα με το οποίο χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε.

Βιογραφικά στοιχεία

Η Στέλλα Νάνου εργάζεται από το 2005 στον τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στηνΕλλάδα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστήμιου, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γιώργος Μπεκιάρης είναι δάσκαλος και θεατροπαιδαγωγός, μέλος του ΠΔΘΕ. Συμμετέχει στο «κι αν ήσουν εσύ;» από το 2015 ως περιφερειακός συντονιστής Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ως επιμορφωτής και ως εμψυχωτής μαθητικών ομάδων. 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Κατηγορία Δράσης
  • Εκπαίδευση στελεχών
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Έτος
  • 2020 β' τρίμηνο
Πόλεις
  • Διαδικτυακά
  • Πάτρα
Εμψυχωτές
  • Μπεκιάρης Γιώργος
  • Νάνου Στέλλα
Print

Number of views (1919)/Σχόλια (0)