Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Οι δράσεις του "Κι αν ήσουν εσύ;"

 


 


Σεμινάρια εκπαιδευτικών

Διάλογοι σε καραντίνα

Δράσεις για μαθητές

Διαδραστικές παραστάσεις

Μονόλογοι σε καραντίνα

Μαθητικά φεστιβάλ

Μονόλογοι από το Αιγαίο

Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος​

  1. Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των άλλων επιμορφούμενων στα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βλέπουν τις κατά περίπτωση οδηγίες-ανακοινώσεις στις επιμέρους σελίδες των δράσεων καθώς σε διαφορετικές πόλεις η διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής ενδέχεται να διαφέρει.
     
  2. Η επιλογή σχολείων για τα Δίκτυα Σχολείων «κι αν ήσουν εσύ;» γίνεται με τη συνεργασία των Περιφερειακών και των Τοπικών ανά πόλη Συντονιστών του προγράμματος με τα κατά τόπους στελέχη της Εκπαίδευσης (Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής, Αγωγής Υγείας, Συντονιστές Εκπαίδευσης στα ΠΕΚΕΣ, Υπεύθυνους ΚΠΕ κ.ά.). Τα ενδιαφερόμενα σχολεία υποβάλουν αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα.
     
  3. Για τα αυτοτελή εργαστήρια σε μαθητές, το ενδιαφερόμενο σχολείο θα πρέπει να συμπληρώνει τη σχετική φόρμα αίτησης.
     
  4. Οι δράσεις «Μαζί» είναι ανοιχτές στην εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται με σχετικές ανακοινώσεις για τον τρόπο συμμετοχής και επικοινωνίας από την ιστοσελίδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

     

 

Χρονολογική λίστα των δράσεων του "Κι αν ήσουν εσύ;"

«κι αν ήσουν εσύ;» - δράση διάχυσης

«κι αν ήσουν εσύ;» - δράση διάχυσης

Πάτρα 14/2/2025 επίσκεψη 36ου ΔΣ Πάτρας και εργαστήριο στη Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 14/2/2025 10:00 πμ - 12:00 μμ Export event

«κι αν ήσουν εσύ;»

Πάτρα  14/2/2025
επίσκεψη 36ου ΔΣ Πάτρας και εργαστήριο στη Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών

 

Επίσκεψη στην Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών
Πάτρα 14/2/2025 επίσκεψη & εργαστήριο 36ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 36ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών επισκέφθηκαν την "Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ένα πλούσιο και βιωματικό πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε η Ομάδα του "Σχολείου εν Κινήσει". Μέσα από παιχνίδια γνωριμίας, θεατρικό παιχνίδι, βίντεο και συζήτηση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν βαθύτερα την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη, να ευαισθητοποιηθούν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωρίσουν το πολύτιμο έργο της Κίνησης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βιωματική δράση προσομοίωσης της εμπειρίας των προσφύγων, που έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και να σκεφτούν τρόπους υποστήριξης των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν ζωγραφιές ως ένδειξη αλληλεγγύης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς και αποδοχής.

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα "Κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην Πάτρα, με αφορμή τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην περιοχή και τις κατασταλτικές μεθόδους εκδίωξής τους. Από τότε, συνεχίζει αδιάκοπα το έργο της, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων που αναζητούν ένα ασφαλές μέλλον.

 

 

Κατηγορία Δράσης
  • Προγράμματα
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Έτος
  • 2025 α' τρίμηνο
Πόλεις
  • Πάτρα
Εμψυχωτές
  • Μάγος Κώστας
Συνεργαζόμενοι
  • Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων – μεταναστών Πάτρας
Print

Number of views (27)/Σχόλια (0)