Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Διαδραστικές παραστάσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρουσιάζουν σειρά παραστάσεων που προσφέρονται δωρεάν για σχολεία ή/και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μέλη της τοπικής κοινότητας κ.ά).​


 

 

Όλες οι παραστάσεις-εργαστήρια 

«Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» - Διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

«Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» - Διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα

Διαδικτυακά, 18/1/2021 (Δυτική), παραστάσεις

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/1/2021 5:30 μμ - 8:30 μμ Export event


«Να τους πάρετε στα σπίτια σας!»
Διαδικτυακά, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, 17.30 - 20.30

Διάρκεια 3 ώρες 
Δωρεάν
για φοιτητές 
Θέσεις περιορισμένες

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους «κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος» πραγματοποιούν διαδραστική παράσταση θεάτρου φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα διάρκειας 3 ωρών με τίτλο: «Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» Τεχνικές θεάτρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.

Απευθύνεται σε φοιτητές.

Η διαδραστική παράσταση φόρουμ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18/1/2021 και ώρες 17.30-20.30.  

Τζόκερ: Γιώργος Μπεκιάρης
Παίρνουν μέρος: Λάμπρος Αραπάκος, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Κρίθαρη, Γιώργος Μόσχος,  Διονύσης Παύλου, Ευγενία Ζάγουρα
Υποστήριξη
: Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου

Σύντομη περιγραφή: 
Το «Να τους πάρετε στα σπίτια σας!» είναι μια παράσταση θεάτρου φόρουμ  και προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιούν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η παράσταση φόρουμ και το διαδραστικό εργαστήριο που τη συνοδεύει διαπραγματεύονται με το κοινό θέματα, όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας. ​
Η παράσταση απευθύνεται σε εφήβους, σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες, καλώντας τους να παρέμβουν στην παράσταση και να προτείνουν λύσεις. Η παράσταση - εργαστήριο αποτελείται από πέντε (5) μέρη:
•    Μέρος Α: παιχνίδι ενεργοποίησης σχετικά με το θέμα της παράστασης.
•    Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης “ Να τους πάρετε στα σπίτια σας!».
•    Μέρος Γ: εμβάθυνση στους χαρακτήρες και στις καταστάσεις που παρουσιάζονται στην παράσταση.  Αρχικά γίνεται συζήτηση των συμμετεχόντων σε «δωμάτια» κι ακολουθεί η τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».
•    Μέρος Δ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί της σκηνής προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα  ο οποίος έχει ανάγκη και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.
•    Μέρος Ε: Αποφόρτιση – Ανατροφοδότηση

Η διαδραστική παράσταση φόρουμ θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).


Παραγωγή: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση / 2020

Συνεργασία: Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) – ΕΚΠΑ (μάθημα: Θεματική εργαστηριακή εβδομάδα, υπεύθ. διδάσκουσα Αλεξάνδρα Ανδρούσου)

Περιφερειακός Συντονισμός Δυτικής Ελλάδας: Γιώργος Μπεκιάρης

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
Πληροφορίες: 2106541600 / info@theatroedu.gr