Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 27/8/2017 5:30 μμ - 8:30 μμ Export event
Ζωντανεύοντας ένα κείμενο μέσω του βίντεο

Ζωντανεύοντας ένα κείμενο μέσω του βίντεο

Πήλιο 27/8/2017, Συμπληρωματικό εργαστήριο Πήλιο 2017, Μαίρη Καλδή

Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση – Πήλιο 2017
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (
www.TheatroEdu.gr)
25-30/8/2017 Άγιος Ιωάννης Πήλιο

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ζωντανεύοντας ένα κείμενο μέσω του βίντεο

Μαίρη Καλδή

Εργαστήριο 3 ωρών. Κυριακή 27/8/2017, 17:30-20:30

(για 10 άτομα)
Στο εργαστήριο αυτό θα μάθουμε πώς μπορούμε να γυρίσουμε ένα βίντεο με στόχο να ζωντανέψουμε κάποιο κείμενο. Αρχικά, θα γίνουν θεατρικές ασκήσεις, με στόχο αφενός τη γνωριμία των συμμετεχόντων, αφετέρου την απελευθέρωσή τους μπροστά στην κάμερα. Στη συνέχεια, θα μελετήσουμε τις φάσεις δημιουργίας ενός βίντεο, με έμφαση στο πώς θα βιντεοσκοπήσουμε σωστά έναν αφηγητή που διαβάζει κάποιο κείμενο, από διάφορες οπτικές γωνίες. Παράλληλα, θα ερευνήσουμε ποια άλλα στοιχεία μπορούν να πλαισιώσουν την αφήγηση, ώστε να μην είναι μονότονη. Στοιχεία, όπως η χρήση εικόνων ή βίντεο που οπτικοποιούν το κείμενο και η κατάλληλη μουσική. Τέλος, θα εξηγηθούν βασικές τεχνικές του μοντάζ με την χρήση ενός συγκεκριμένου προγράμματος επεξεργασίας βίντεο (Powerdirector). Το κείμενο που αποτελέσει την αφετηρία μας θα είναι οι"Μονόλογοι από το Αιγαίο". Καλό είναι οι συμμετέχοντες να επιλέξουν ένα κείμενο από τις μαρτυρίες, για να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση για το γύρισμα του βίντεο. Επίσης, μπορούν να φέρουν μαζί τους μουσική που θεωρούν κατάλληλη ως συνοδεία του βίντεο. 
Χρήσιμες θα ήταν και βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές και κινητά που φωτογραφίζουν. Καλό θα ήταν, αν οι συμμετέχοντες διαθέτουν laptop, να το φέρουν μαζί τους, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες του μοντάζ.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
(Βιογραφικό σημείωμα: Μαίρη Καλδή)
 

Print