Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 27/8/2017 5:30 μμ - 8:30 μμ Export event
Μπορεί ένα φυτό να αλλάξει την ιστορία του κόσμου;

Μπορεί ένα φυτό να αλλάξει την ιστορία του κόσμου;

Πήλιο 27/8/2017, Συμπληρωματικό εργαστήριο Πήλιο 2017, Ηρώ Ποταμούση, Σόνια Μολογούση

Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση – Πήλιο 2017
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (
www.TheatroEdu.gr)
25-30/8/2017 Άγιος Ιωάννης Πήλιο

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Μπορεί ένα φυτό να αλλάξει την ιστορία του κόσμου;

Ηρώ Ποταμούση - κοινωνιολόγος, θεατροπαιδαγωγός 
Σόνια Μολογούση - θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός

Εργαστήριο 3 ωρών. Κυριακή 27/8/2017, 17:30-20:30

Τι σχέση έχει ο Αβραάμ Λίνκολν, η capoeiraκαι το ζαχαροκάλαμο; Μπορεί ένα φυτό να αλλάξει την ιστορία του κόσμου; Σκοπός του εργαστηρίου είναι η βιωματική επαφή και η εισαγωγή σε τρόπους και μεθόδους επεξεργασίας εννοιών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από θεατρικές και άλλες τεχνικές. Παράλληλος στόχος είναι η προσπάθεια διερεύνησης βασικών αρχών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπωςη συμμετοχή, η ισότητα, ο σεβασμός, η δημοκρατία, η ελευθερία και η σύνδεση τους μετα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο και σχετίζονται με σημαντικές παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - καθώς και τα άτομα ή τις κοινωνικές ομάδες που συνέβαλαν στη διατήρηση και υπεράσπιση τους. Η μεθοδολογία και το περιεχόμενο του εργαστηρίου μπορεί να αποτελέσει υλικό διδασκαλίας του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» στην ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές, στελέχη ΜΚΟ.
Το εργαστήριο είναι βιωματικό, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο και να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!
Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
(Βιογραφικό σημείωμα: Ηρώ Ποταμούση. Βιογραφικό σημείωμα: Σόνια Μολογούση)

Print