Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

​Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/11/2026 7:00 μμ - 8:00 μμ Export event
Εργαστήρι φιλαναγνωσίας για τα δικαιώματα του παιδιού

Εργαστήρι φιλαναγνωσίας για τα δικαιώματα του παιδιού

Ζάκυνθος 18/11/2026, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Αλεξάνδρα Κατσαΐτου

Εργαστήρι φιλαναγνωσίας για τα δικαιώματα του παιδιού
για εκπαιδευτικούς

Ζάκυνθος Τετάρτη 18/11/2026: (7:00-8:00 μ.μ)
με την Α. Κατσαϊτου
Συλλόγος Φίλων της Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 
Θα γνωρίσουμε  τις έννοιες του “πρόσφυγα” και του “μετανάστη” μέσα από την ανάγνωση βιβλίων και ένα βιωματικό παιχνίδι ρόλων μέσα στη βιβλιοθήκη. 
Θα υποδεχτούμε τον Μελάκ που είναι μόνος, τον Φερεϋντούν με τον χαρταετό του, τον Ναβίντ που δεν ήρθε για διακοπές, την Αϊσέ το «σκληρό καρύδι», τον πρίγκιπα Αμίρ, τη Ζαχρά και τον Νικόλα, τη Νουρ,  τη Μαλάλα… Διαβάζουμε τις ιστορίες τους, τις περιπέτειες τους,
τα ταξίδια τους,  τον τόπο τους, τη χώρα τους.

Μια “συνάντηση” γνωριμίας με αληθινούς ήρωες που ζουν δίπλα μας ή λογοτεχνικούς που ζουν στα ράφια της βιβλιοθήκης μας.

Ένα παιχνίδι ρόλων για παιδιά σε μια περίοδο.
ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΕ 

 

 

Print