Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 8/10/2020 5:30 μμ - 7:30 μμ Export event
Εργαστήριο για ενήλικες - γυναίκες - «Ας μιλήσουμε για εμάς»

Εργαστήριο για ενήλικες - γυναίκες - «Ας μιλήσουμε για εμάς»

Αθήνα, 8/10/2020, Εργαστήριο για ενήλικες, στο Επίκεντρο

Eργαστήριο για ενήλικες-γυναίκες - «Ας μιλήσουμε για εμάς»

2019-2020 - Κύκλος Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020

Αθήνα, 8/10/2020
στο Επίκεντρο, Πέτρας 93, Κολωνός

Σε αυτόν τον κύκλο εργαστηρίων (Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2020), η ομάδα ασχολήθηκε με θέματα ταυτότητας, επικοινωνίας, κοινωνικών ρόλων, στερεοτύπων, μέσα από βιωματικές και θεατρικές τεχνικές (σωματικό θέατρο, θέατρο της επινόησης, θέατρο εικόνων, αυτοσχεδιασμούς). Το εργαστήριο, μετά τις πρώτες συναντήσεις, που στόχο είχαν την γνωριμία με τους άλλους και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και ομαδικότητας, εστίασε στο θέμα της εργασίας και στα επαγγέλματα. Η ομάδα εμβάθυνε στα στερεότυπα που εμποδίζουν τις γυναίκες να ακολουθήσουν το επάγγελμα που ονειρεύονται και επεξεργάστηκε τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες όταν πρόκειται να επιλέξουν ένα επάγγελμα. Η οικογένεια αναδείχτηκε βασική πηγή τέτοιων εμποδίων και σημαντικός φορέας αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Κατά τη διάρκεια των 11 εργαστηρίων, οι συμμετέχουσες είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες ουσιαστικού διαλόγου, διαπραγμάτευσης, συνδιαμόρφωσης απόψεων, αποδοχής των διαφορετικών ερμηνειών για κάποια αναπαράσταση, ενεργούς συμμετοχής. Ο κύκλος εργαστηρίων αποτέλεσε μία διαδικασία ενδυνάμωσης, ως αποτέλεσμα της βαθύτερης γνωριμίας με τον εαυτό μας, της γνωριμίας με τους άλλους, και της κατανόησης ότι «μαθαίνουμε μαζί με τους άλλους».

Εμψυχώτριες – Χαρά Τσουκαλά, Νάντια Κατή


Σε συνεργασία με την ActionAid Hellas

 

Print