Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2023-2024

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 4/9/2021 Export event
H Αμάλ στον Πειραιά

H Αμάλ στον Πειραιά

Πειραιάς, 4/9/2021

Πειραιάς 4/9/2021

Άγρυπνη

19:30 Περπατάμε από το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη και μία μικρή στάση στο Άγαλμα της Μητέρας.
20:30 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Αμάλ ψάχνει για ένα ασφαλές μέρος να κοιμηθεί. Έτσι, φτάνει στην πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Βλέπει κρεβάτια και σε κάθε κρεβάτι παιδιά με τους γονείς τους. Παιδιά που δεν θέλουν να κοιμηθούν, αλλά να παίξουν και να χορέψουν με τη μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου. Οι γονείς τους δοκιμάζουν τα πάντα μέχρι που σιγά-σιγά, ένα προς ένα τα παιδιά ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Όλα εκτός από την Αμάλ. Είναι κουρασμένη αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι μόνη. Τα παιδιά μαζεύονται γύρω της, κάνοντας τη να αισθανθεί ασφάλεια και επιτέλους να μπορέσει να την πάρει ο ύπνος, με τα νανουρίσματα της χορωδίας chórεs της Μαρίνας Σάττι.

Κι’ όλα αυτά μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα από τα πιο φημισμένα θέατρα της Ελλάδας όπου μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, εκτοπισμένοι άνθρωποι που έφταναν στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν ως ασφαλές καταφύγιο για να κοιμηθούν.

Γιάννης Παναγόπουλος - σκηνοθετική επιμέλεια, Μαρία Σταματάκη & οι δασκάλες του Χορολογίου: Μυρτώ Κατσού, Αγγελική Μουζάκη και Χριστίνα Μπίτου - χορογραφία παιδιών, Δήμος Κλιμενώφ - σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια, Εβίνα Βασιλακοπούλου - φωτισμοί, Γιάννης Δαμιανός - Ηχοληψία, Αριστείδης Μάραντος - στίχοι στα τραγούδια του Γιώργη Χριστοδούλου. Συμμετέχουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Πειραΐκού Συνδέσμου.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο. Τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα σχετικά με τον COVID πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής εκδηλώσεων.


 

Print