Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων


 


                Οι δράσεις

 

Το εργαστήριο στηρίζεται στο βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο" που προέκυψε το 2017 στο πλαίσιο του Προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Το βιβλίο περιλαμβάνει 27 μαρτυρίες έφηβων προσφύγων όπως αυτές καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια σειράς θεατρικών εργαστηρίων σε Αθήνα και Πάτρα το 2016 που οργάνωσan το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την οργάνωση PRAXIS. 
To βιβλίο διατείθεται δωρεάν στα ελληνικά και αγγλικά.

Περισσότερα στη δράση "Μονόλογοι από το Αιγαίο".

Μονόλογοι από το Αιγαίο
Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων


Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Αθήνα 2016
ISBN 978-960-9529-02-0
Επιμέλεια: Χαρά Τσουκαλά

Δείτε όλο το βιβλίο ...εδώ! 

Παρουσίαση βιβλίου στην Αθήνα: Πέμπτη 24/11/2016, 6.30μμ, στο πολυχώρο "Φάμπρικα"


 

Μονόλογοι από το Αιγαίο - Όλες οι δράσεις

Παρουσίαση βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Παρουσίαση βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Πάτρα, 17/1/2017, παραστάσεις

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 17/1/2017 6:00 μμ - 9:00 μμ Export event


Μονόλογοι από το Αιγαίο
Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

 

Πάτρα – Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας οργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου: «Μονόλογοι από το Αιγαίο» την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα.

Πήραν μέρος περί τους 160 εκπαιδευτικοί και γονείς καθώς και περί τους 70 μαθητές.

Το βιβλίο αποτελεί συλλογή 28 ιστοριών‐μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Τα παιδιά αυτά, τα οποία διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Έφηβοι οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που έχουν βιώσει, τόσο στην πατρίδα όσο και στο ταξίδι τους, αλλά και για όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι όσα ονειρεύονται!Η παρουσίαση έγινε με τη μορφή θεατρικού αναλογίου.

Διάβασαν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολυροπούλου, Γεωργία Σωτηριανάκου, Γιάννης Τσάκωνας

Μουσικά θέματα: ο συνθέτης Νίκος Δημογιάννης

Συμπράττουν οι συντελεστές της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: Διονυσία Ασπρογέρακα, Γιώργος Μπεκιάρης, Ανδριάνα Ταβαντζή, Γεωργία Τζανάκου, Χαρά Τσουκαλά

Το υλικό του βιβλίου είναι αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της PRAKSIS στην Αθήνα και στην Πάτρα, από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο της Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο». Η Δράση αυτή είναι μέρος του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, με τη χρήση βιωματικών δραστηριοτήτων, τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA – Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οργάνωση εκδήλωσης: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα Γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Συντονισμός: Γιώργος Μπεκιάρης

03

01


 

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δηλώσεις ενδιαφέροντος: οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να στείλουν αίτημα-πρόσκληση, από το ιμειλ του σχολείου (όχι προσωπικό) με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης του σχολείου, στο  humanrights@theatroedu.gr υπόψη κας Γιάννας Παπαδοπούλου. Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτημάτων και περιορισμένης δυνατότητας υλοποίησης θα γίνεται κλήρωση. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συνεργασία: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - Γραφείο Ελλάδας

Γραμματεία: 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr


Δράσεις σχολείων

12345