Θέατρο του Καταπιεσμένου
Θέατρο Φόρουμ

ανακοινώσεις - υλικό - βιβλίογραφία - άρθρογραφία - δράσεις
 

"...to be citizens, it is not enough to live in society;
w
e have to transform it..."  (Augusto Boal)

 

 

"Θέατρο Φόρουμ στην εκπαίδευση"

Γλωσσάρι

Γλωσσάρι του Θεάτρου του Καταπιεσμένου

Δείτε εδώ

Βιβλίο

 Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και τεχνικές θεάτρου φόρουμ

Άρθρα

Άρθρα (στα Ελληνικά) για τον Μπόαλ και το Θέατρο του Καταπιεσμένου

Φεστιβάλ

Διθενή Φεστιβάλ & Εκδηλώσεις Θεάτρου του Καταπιεσμένου

The Aesthetics of the Oppressed

"Το παραμύθι της Σούα-Σούα" 

From spectarors to spect-actors

Bruce Burton & John O'Toole (2005) Enhanced Forum Theatre: Where Boal’s Theatre of the Oppressed Meets Process Drama in the Classroom

Δράσεις ΘτΚ & Θεάτρου Φόρουμ

Εισαγωγή στο Θέατρο του Καταπιεσμένου και στο Θέατρο Φόρουμ στην εκπαίδευση

Εισαγωγή στο Θέατρο του Καταπιεσμένου και στο Θέατρο Φόρουμ στην εκπαίδευση

Ιωάννινα 18-19/3/2023, σεμινάριο. Χριστίνα Ζώνιου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/3/2023 9:00 πμ - 19/3/2023 2:00 μμ Export event


«Εισαγωγή στο Θέατρο του Καταπιεσμένου και στο Θέατρο Φόρουμ στην εκπαίδευση»
σεμινάριο 10 ωρών για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές/εμψυχώτριες ομάδων
Εμψυχώτρια: Χριστίνα Ζώνιου
Ιωάννινα 18-19 Μαρτίου 2023
ΩΡΕΣ: Σάββατο 18/3/2023 09:00-15:00, Κυριακή 19/3/2023 09.30-14.00

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) Γραφείο Ηπείρου στο πλαίσιο της δράσης «Θέατρο Φόρουμ & θεατροπαιδαγωγικές παραστάσεις: σχεδιασμός και υλοποίηση» προσκαλεί μέλη, φίλους και κάθε ενδιαφερόμενο σε σεμινάριο 10 ωρών, με τίτλο «Εισαγωγή στο Θέατρο του Καταπιεσμένου και στο Θέατρο Φόρουμ στην εκπαίδευση» που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 18 & 19 Μαρτίου 2023:

ΩΡΕΣ: Σάββατο 18/3/2023 09:00-15:00, Κυριακή 19/3/2023 09.30-14.00

Εμψύχωση: Χριστίνα Ζώνιου

 Τόπος διεξαγωγής:  Γυμνάσιο Πεδινής

Στόχος του σεμιναρίου Το σεμινάριο είναι εισαγωγικό στα βασικά στοιχεία του Θέατρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) με βάση τις διδασκαλίες και τα γραπτά του ιδρυτή του Αουγκούστο Μποάλ. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και η εμπειρία από την εφαρμογή των τεχνικών του ΘτΚ, κυρίως το Θέατρο Φόρουμ,  στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση από το 2000.

Σε ποιους/ποιες απευθύνεται: Στη σεμινάριο καλούνται να πάρουν μέρος τα μέλη, οι φίλοι/φίλες του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και  όλοι όσοι και όσες ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν ανάλογα προγράμματα πάνω σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα στο πλαίσιο του ΠΔΘΕ ή να αξιοποιήσουν ανάλογες τεχνικές στο σχολείο

Τι να φέρουμε: Το σεμινάριο είναι βιωματικό και οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν κέφι για παιχνίδι και άνετα ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για κινητικές ασκήσεις.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω  του βιωματικού χαρακτήρατου σεμιναρίου.
Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευσηκαι σε περίπτωση πολλών αιτήσεων θα γίνει κλήρωση.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ μέχρι 15 Μαρτίου 2023 και θα λάβουν απάντηση την επομένη.

Οργάνωση: Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Ηπείρου

Πληροφορίες: Δημήτρης Κονετάς 6945263556

Βιογραφικό

Η Χριστίνα Ζώνιου διδάσκει Υποκριτική, Σκηνική Πρακτική και Κοινωνικό Θέατρο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο ως μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το 2005. Το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019 δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια της Πίζας και της Ρώμης. Έχει δουλέψει επίσης ως σκηνοθέτρια, δραματολόγος/δραματουργός, καθηγήτρια υποκριτικής και εμψυχώτρια εφαρμοσμένου θεάτρου στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ινδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ και ταμίας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, με το οποίο συνεργάζεται στενά ως μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Εκπαίδευση & Θέατρο», σύμβουλος εκπαίδευσης του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" κ.ά. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει τις σύγχρονες προσεγγίσεις στη σκηνοθεσία, την υποκριτική και τη δραματουργία, την εκπαίδευση ηθοποιών, τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση, το εφαρμοσμένο/κοινωνικό θέατρο και το Θέατρο του Καταπιεσμένου, συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά έργα με σχετικά αντικείμενα και δημοσιεύει μελέτες, βιβλία και άρθρα. Έχει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές θεάτρου, με εξειδίκευση στη σύγχρονη θεατρική πρακτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997), στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (1998) και τη δραματική σχολή LaboratorioNove στη Φλωρεντία (2002). Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2016) με θέμα την ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ικανότητας των εκπαιδευτικών μέσω του Θεάτρου του Καταπιεσμένου. Συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό και διεθνές κίνημα Θεάτρου του Καταπιεσμένου ως μέλος και εμψυχώτρια ομάδων.

 

 





Αναζήτηση