Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2023 «Μαζί»
για Γυμνάσια-Λύκεια
Αθήνα, Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, 09:30 – 13:30
στους χώρους του 1ου ΓΕΛ Παπάγου (Κύπρου & Ιωνίας 4, Παπάγου)
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αττικής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη στήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, της Β’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (μέσω της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής (μέσω της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων) διοργανώνουν για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαθητικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης με τίτλο "Μαζί!", στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, ώρα 09:30-13:30 στους χώρους του 1ου ΓΕΛ Παπάγου (Οδ. Κύπρου & Ιωνίας 4, Παπάγου)
Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2023 περιλαμβάνει
α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και γονείς
Παίρνουν μέρος τα σχολεία & φορείς:
1ου Γυμνασίου Παπάγου
Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού
2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
3ο Γυμνάσιο Αχαρνών
ΓΕΛ Μάνδρας
4ο ΓΕΛ Νίκαιας
1ο ΓΕΛ Παπάγου
Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Μαίρη Καλδή, Εύη Λύγκα, Καλλιόπη Μαθιουδάκη, Χριστίνα Μάλλιου, Κυράνα Μαλκότση, Βασιλική Μπίζου, Βάλια Λουτριανάκη, Άννα Ράπεση, Βίκυ Βασιλοπούλου, Κατερίνα Καρακώτσου, Εύη Ανδρίτσου
Εμψύχωση εργαστηρίων: Δήμητρα Σκέμπη, Όλγα Ορφανίδου, Βασίλης Κλησιάρης, Νίκος Γκόβας, Κατερίνα Αλεξιάδη
Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2023 πραγματοποιείται στην Αττική για ένατη χρονιά με τίτλο "Μαζί!" και με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες ή ανάλογες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.
Ευχαριστίες: στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου για την παραχώρηση του χώρου
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αττικής
Συντονισμός: Κατερίνα Αλεξιάδη
Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr
Συνεργασίες: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Β΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής (Πολιτιστικά Θέματα)
Κατηγορία Δράσης | |
Προγράμματα | |
Έτος | |
Πόλεις | |
Εμψυχωτές | |