Δωρεάν συμμετοχικό θεατρικό εργαστήριο - διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2020
«Από το παιχνίδι στο θέατρο, μέσω διαδικτύου:
Εξερευνώντας το θεατρικό παιχνίδι ως δομικό στοιχείο ενός νέου επινοημένου διαδικτυακού θεάτρου»
Κατερίνα Αλεξάκη, σκηνοθέτρια, δημιουργός/διαμεσολαβήτρια θεάτρου
για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων
Διαδικτυακά, Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, Ώρες: 16:00 – 19:00
Σύντομη περιγραφή
Το εργαστήριο εξερευνά πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία του εφαρμοσμένου θεάτρου, για να χτίσουμε θεατρικές σκηνές στο διαδίκτυο.
Αρχικά θα παίξουμε μια σειρά από παιχνίδια για γνωριμία της ομάδας, εντοπισμό κοινών στόχων και προβληματισμών, συνεργασία και ανάληψη διαφορετικών ρόλων, καταφέρνοντας έτσι μέσα από τη μικρή μας οθόνη να υπερκεράσουμε το εμπόδιο του διαφορετικού για τον κάθε συμμετέχοντα εδώ, και να συγκεντρωθούμε στο κοινό μας τώρα. Ο στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε μέσα από τον κυβερνοχώρο νέες δυνατότητες για τη θεατρική πράξη και την παιδαγωγική της.
Η κύρια πρακτική προσέγγισης βασίζεται στην κοινή πρόθεση (cointentionality) μεταξύ διαμεσολαβητή και συμμετέχοντα και στο μη τραπεζικό (non banking) μοντέλο εκπαίδευσης. Και οι δύο όροι προέρχονται από τον Πάουλο Φρέιρε, που έχει επηρεάσει τις αρχές του εφαρμοσμένου θεάτρου, και θα αναλυθούν συνοπτικά στη διάρκεια του εργαστηρίου.
Απευθύνεται σε: θεατροπαιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς
Διάρκεια: 3 ώρες
Υποστήριξη: Νάντια Κατή
Αριθμός συμμετεχόντων: 20
Σύντομο Βιογραφικό
Η Κατερίνα Αλεξάκη είναι σκηνοθέτρια και διαμεσολαβήτρια θεάτρου και μητέρα διδύμων κοριτσιών. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Artika Τheater Company και μέλος του Eclipses Group Theater New York. Έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια στην Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Academy of Hellenic Paideia NY. Το 2019 παρουσίασε με τη Victoria Tucci το “UnderMine”, ένα διαδικτυακό θέατρο στην εκπαίδευση με θέμα τη ζωή των ανήλικων ανθρακωρύχων. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Πολιτεία, το Studio Μαυρομιχάλη, το LaMaMa ETC, το Queens College Theater και το Wild Project μεταξύ άλλων, καθώς και με διεθνή Φεστιβάλ. Η δουλειά της έχει επιχορηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τις παραστάσεις: “Θαυμαστός καινούριος κόσμος”, που παρουσιάστηκε στις γυναίκες και στα νεογέννητα παιδιά τους στις φυλακές Θήβας και την performance "0-3 στη φυλακή”. Έχει σπουδάσει θέατρο, στην Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη, όπου ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Applied Theater και στο Educational Theater.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2020
Δεν είναι δυνατή η αίτηση συμμετοχής. Οι θέσεις έχουν κλείσει.
Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom” και ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο email που δηλώσατε στην φόρμα.
Παρακαλούμε να εισέλθετε 10 λεπτά πριν την έναρξη, για να υπάρχει χρόνος να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα σύνδεσης.
Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου, παρακαλούμε να εισέλθετε με απενεργοποιημένο το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή/ κινητού σας, καθώς μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια δράση ή συζήτηση.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr / 2106541600
Κατηγορία Δράσης | - Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
|
Σ4/Σ20κλπ | |
Έτος | |
Πόλεις | |
Εμψυχωτές | |