Αποτελέσματα αναζήτησης

Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;"

Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;"

Θεσσαλονίκη, 5/12/2015, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Τζένη Καραβίτη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 5/12/2015 9:30 πμ - 12:30 μμ Export event

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2015

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ – ΔΡΩΜΕΝΑ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 & ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015


"Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2015: κι αν ήσουν εσύ;-
Θεατρικές Τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε θέματα Προσφύγων".


Τόπος: 1ο Λύκειο Συκεών (Επταπυργίου 150, λεωφορείο 23 από την αφετηρία της Πλατείας Ελευθερίας και στάση «Σχολείο» στο Επταπύργιο)
Είσοδος ελεύθερη

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ 9.30 – 12.30

"Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" Τζένη Καραβίτη, φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός
Το εργαστήριο αποτελεί μέρος του ομότιτλου βιωματικού προγράμματος ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες, που δημιουργήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες το 2015. Αξιοποιεί το εκπαιδευτικό υλικό «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα δικαιώματα των προσφύγων» του προγράμματος «Συμβίωση» και στοιχεία του βιωματικού παιχνιδιού «Περάσματα» της Ύπατης Αρμοστείας.

Τζένη Καραβίτη, φιλόλογος, θεατροπαιδαγωγός

Η Τζένη Καραβίτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Θέατρο στο University of Essex του Η. Βασιλείου. Ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «εκπαίδευση και θέατρο». Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής του Το Πορτοκάλι με την Περόνη-Θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες (2004), έγραψε το Young Theatre Voices 2007: Ancient myths and contemporary life και επιμελήθηκε το «… κι εμείς καλύτερα: 33 «Καλλιτεχνικά» παραμύθια (2013). Πρόσφατα συμμετείχε στην εκπόνηση Προγράμματος Σπουδών του αντικειμένου Θεατρικό Παιχνίδι - Δραματοποίηση για τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια.


 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Έτος
  • 2015
Πόλεις
  • Θεσσαλονίκη
Εμψυχωτές
  • Καραβίτη Πολυξένη
Συνεργαζόμενοι
  • Ύπατη Αρµοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Σχολεία
  • 1ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης
Print

Number of views (3154)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Οκτώβριος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301234
«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

Θεσσαλονίκη, 4/10/2025 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς
5
678910
Young IDEA Lab στο Βουκουρέστι

Young IDEA Lab στο Βουκουρέστι

Βουκουρέστι, Ρουμανία, 30/10-1/11/2025
1112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456
Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Αθήνα, 6/11/2025, Πάμε Θέατρο
789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά