Αποτελέσματα αναζήτησης

Ποιος νομίζεις ότι είσαι;

Ποιος νομίζεις ότι είσαι;

Αθήνα, 21-23/1/2003, Συμπληρωματικό σεμινάριο Συνδιάσκεψης 2003, John Wright

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 21/1/2003 5:00 μμ - 23/1/2003 10:00 μμ Export event

3η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

24-25-26 Ιανουαρίου 2003, Αθήνα, Αρσάκειο Ψυχικού

Συμπληρωματικά σεμινάρια Συνδιάσκεψης

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3

Ποιος νομίζεις ότι είσαι;

Οι αρχετυπικές μάσκες

John Wright
director, Middlesex University UK

 

Αθήνα 21-22-23 Ιανουαρίου 2003

Το "Ποιος νομίζεις ότι είσαι;" είναι μια εξερεύνηση της υποκριτικής τέχνης μέσα από την αρχετυπική μάσκα. Σ' αυτό το εργαστήριο ο John Wright θα χρησιμοποιήσει μια μεγάλη ποικιλία μασκών που είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να διευρύνουν το φυσικό και το φαντασιακό κύκλο- πεδίο μας ως ηθοποιών. Μάσκες όπως ο διάβολος, ο αθώος, ο κατεργάρης, η μητέρα, ο ήρωας, η παρθένα, ο δράκος και ο βασιλιάς, όλες εμπνέουν πολύ διαφορετικές αλλά πολύ ακριβείς παρορμήσεις. Το σεμινάριο αυτό θα προσδιορίσει την ταυτότητα αυτών των χαρακτηριστικών και θα τα θέσει σε εφαρμογή σε ένα κείμενο διερευνώντας μια σκηνή. Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών, νέους ηθοποιούς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς θεάτρου.
Ο John Wright είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρίας Told by an Idiot και έχει σκηνοθετήσει τα περισσότερα έργα της. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται: «I Can't wake Up», «On the Verge of Exploding» (υποψήφιο για το Ανεξάρτητο Βραβείο), «Don't Laugh! It's my life», «I am so big», και «Happy Birthday Mr. Deka D.». Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρείας Trestle Theatre company και συνεργάστηκε στην σκηνοθεσία των περισσότερων έργων τους μέχρι το1992. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα έργα: «Top Storey», «Ties that Bind» και «The Edge», το οποίο πήρε το Βραβείο του περιοδικού Time Out. Άλλες δουλειές του: «Soul in a Suitcase» (για το φεστιβάλ του Εδιμβούργου), «Meeting myself coming back» (στο Soho Theatre του Λονδίνου), «She will be coming round the mountain» (Βραβεία από τις εφημερίδες Sunday Times και Guardian), «King Ubu» (στο θέατρο Gate), «Don Juan» (Commotion Theatre company), «The man who woke up in the Dark» και «The Wife of Bath» (για την εταιρεία Trading Faces), «A Little Job for an Old Clown» (για το Στούντιο του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου), «Hamlet» και «The Changeling» (για την εταιρεία Third Party Productions Ltd). Η δουλειά του σε διεθνές επίπεδο περιλαμβάνει: «Macbeth» (για την θεατρική εταιρεία Act Three Theatre Company στη Σιγκαπούρη), «Shooting Sons» (για την εταιρεία Hong Kong Theatre Ensemble) και αναπτυξιακά προγράμματα στην Ινδονησία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και την Ισπανία. Έχει σκηνοθετήσει τις όπερες «Master Peters Puppet Show» και «Aesop» (Πρώτο βραβείο της εφημερίδας Scotchman για το Fringe Φεστιβάλ Θεάτρου του Εδιμβούργου), και οι δυο συμπαραγωγές με τη Royal Opera House και το National Youth Music Theatre. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με το Theatre Ensemble στο Παρίσι, και σε μια νέα όπερα για το Opera Circus. Ο John είναι διεθνούς επιπέδου δάσκαλος θεάτρου και τα εργαστήριά του είναι περιζήτητα. Έχει βραβευτεί με το Greater London Αrts Award για τη συμβολή του στο Σωματικό Θέατρο.

ΧΡΟΝΟΣ-ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Τρίτη 21, Τετάρτη 22, Πέμπτη 23/1/03
17.00- 22.00


 

 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2003
Πόλεις
  • Αθήνα
Εμψυχωτές
  • Wright John
Print

Number of views (2232)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Φεβρουάριος 2026»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26
«Σκληρό Καρύδι!»

«Σκληρό Καρύδι!»

Διαδικτυακά, 26/1/2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
27
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ηγουμενίτσα 27/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
28
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

Διαδικτυακά, 28/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Κατερίνα Αλεξιάδη
29
30311
2345
6
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 6/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κρήτη)
7
8
91011
12
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
13
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
14
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
15
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Αθήνα, 15/2/2026 "Εγώ κι εσύ" της Λορεν Γκαντερσον σε σκηνοθεσία της Σ. Βγενοπούλου στο Θέατρο " Μιχάλης Κακογιάννης
16
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ηγουμενίτσα 16/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
17
«Διαπολιτισμικές μελέτες  περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»

«Διαπολιτισμικές μελέτες περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»

Διαδικτυακά, 17/2/2026, συζήτηση Κώστας Μάγος, Χριστίνα Ζώνιου
181920
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 20/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Θεσσαλία)
2122
2324252627
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
28
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

Σέρρες, 28/2/2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1
2
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων
345
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
678
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

Σάμος 8/3/2026, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς. Χριστίνα Κρίθαρη

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά