Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/1/2003 11:30 πμ - 6:00 μμ Export event
Η ισορροπία στην επικοινωνία
Zeljko Vukmirica, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, Κροατία
Σάββατο 11.30-18.00 Αγγλικά με βοήθεια στη μετάφραση Στο εργαστήριο αυτό θα μελετήσουμε τον έλεγχο πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως εκδηλώνεται μέσα σε δημόσιες "συνθήκες". Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική των "μικρών δράσεων" που παράγονται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας όπως την εννοούμε μέσα σε "αληθινές καταστάσεις". Επίσης, θα εστιάσουμε και στη δια-δραστική μη-λεκτική επικοινωνία. Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι: α) η κατανόηση των ορίων μας, σωματικών και πνευματικών, β) η φύση της ανθρώπινης όψης: η ανθρωποκεντρική άποψη. Τι αποτελεί ερώτηση και τι απάντηση στην μη-λεκτική επικοινωνία; Ποια είναι ή όψη μιας ουδέτερης συμπεριφοράς; [Ο Χ Ο Ρ Ο Σ: Ένας αριθμός ανθρώπων (Χορός) στέκονται σε μια στάση περιμένοντας για το λεωφορείο. Στέκονται και περιμένουν Τίποτε δεν συμβαίνει. Στον απέναντι δρόμο, κάποιος μεταφέρει δύο πλαστικές σακούλες γεμάτες φρούτα και λαχανικά. Σταματάει. Ο Χορός τον κοιτάζει. Ο άνδρας κοιτάζει δεξιά και αριστερά, προκειμένου να περάσει τον δρόμο. Όλα τα μέλη του Χορού τον κοιτάζουν, γιατί βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και αυτός ο άνδρας είνα ο μόνος (και ο πρώτος) ηθοποιός που έχουν!]. Το εργαστήριο με θέμα τον Χορό λειτουργεί ως "αποκάλυψη" στην αναγνώριση των διαφόρων στοιχείων σε μη-λεκτική επικοινωνία. Οι Έλληνες προσωκρατικοί φιλόσοφοι είπαν: "Ο Χαρακτήρας Είναι το Πεπρωμένο του Ανθρώπου". Πώς γίνεται κανείς ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ στην καθημερινή του επικοινωνία ή μέσα σε δημόσιες συνθήκες; Αυτός είναι ο πυρήνας του εργαστηρίου.
Number of views (1923)/Σχόλια (0)
«Σκληρό Καρύδι!»
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»
Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Διαδικτυακά 29/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» Ανατ Μακεδονία (Σέρρες, Καβάλα κ.ά)
Τρίπολη 5/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
Κέρκυρα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τον Κουκλοθεατρικό Θίασο 3 λαλούν
Ιωάννινα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Σωκράτης Παππάς
Θεσσαλονίκη 7-8/2//2026 παράσταση φόρουμ
Διαδικτυακά, 8/2/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
"Συνέπειες των διπλών ταυτοτήτων για τη σχολική επιτυχία των παιδιών της δεύτερης γενιάς σε μια κοινωνία με σοβαρές δομικές ανισότητες"
Paris 11-14/2/2026 Festival
Ζάκυνθος 11/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
R-Lab Festival
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"
«Διαπολιτισμικές μελέτες περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»
Πολιτισμική Ετερότητα σε Διάλογο: Το θέατρο και η εκπαίδευση ως χώροι συνάντησης, κατανόησης και επαναδιαπραγμάτευσης των ταυτοτήτων
"Δικαιώματα του παιδιού, αυτονομία και ελευθερία: Παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις"
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'
Αμφιλοχία, 1/3/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
Σάμος & Διαδικτυακά 1/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»