Αποτελέσματα αναζήτησης

Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007 - 2η Θεατρική Κατασκήνωση Νέων

Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007 - 2η Θεατρική Κατασκήνωση Νέων

Σπέτσες, 25-31/8/2007, Δημήτρης Σακατζής, Τζένη Καραβίτη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2007 - 31/8/2007 Export event

Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007 -  «Άρχαίοι Μύθοι και Σύγχρονη Πραγματικότητα» - Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός


Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007

"Άρχαίοι Μύθοι και Σύγχρονη Πραγματικότητα"

Διεθνές Πρόγραμμα Νέων του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA)

Γλώσσα εργασίας: αγγλικά (Στο πλαίσιο της 6ης Θεατρικής Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης) Πρόκειται για τη 2η Διεθνή Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Νέων, η οποία απευθύνεται σε νέους-μέλη θεατρικών ομάδων ηλικίας 16-20 ετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της Κατασκήνωσης είναι η διερεύνηση μύθων, κατά κύριο λόγο όσων παρουσιάζονται στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, και η συλλογική δημιουργία ενός  θεατρικού δρώμενου (έργο σε εξέλιξη) που θα αντανακλά τη σχέση τους με τη σύγχρονη πραγματικότητα των συμμετεχόντων. Με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών ως εμψυχωτών, οι νέοι θα εργάζονται περίπου 6 ώρες κάθε ημέρα στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής Σπετσών, με στόχο να συνθέσουν ένα δρώμενο που θα εκφράζει τις προσωπικές «δημιουργικές τους φωνές». Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε καλεσμένους την τελευταία ημέρα της Συνάντησης.
Μετά τις εργασίες της Κατασκήνωσης: Επιστρέφοντας οι νέοι στις ομάδες τους (σχολείο, θεατρικό εργαστήριο κα) μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο δρώμενο που παρήγαγαν στην κατασκήνωση, με στόχο την εξέλιξή του και την παρουσίασή του σε κοινό στην τοπική τους κοινωνία. Παράλληλα, τα αποτελέσματα της Κατασκήνωσης θα παρουσιαστούν σε ημερίδες διάχυσης και συνέδρια που οργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε διάφορα μέρη της χώρας.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να διερευνήσει τη σχέση των αρχαίων μύθων με τη σύγχρονη πραγματικότητα, όπως τη βιώνουν και την αντιλαμβάνονται οι νέοι. Αφετηρία μας θα είναι η Αντιγόνη του Σοφοκλή και οι Τρωάδες του Ευριπίδη. Στο εργαστήριο, που έχει βιωματικό χαρακτήρα, θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές σωματικού θεάτρου, θεάτρου της επινόησης κ.α. και θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται: α) να έχουν διαβάσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή και τις Τρωάδες του Ευριπίδη, β) να φέρουν και να αφηγηθούν μια ιστορία από τη σύγχρονη πραγματικότητα, η οποία θίγει κατά τη γνώμη τους κάποιο από τα θέματα των τραγωδιών που διάβασαν. Μπορεί να είναι κάποιο γεγονός που συνέβη στους ίδιους ή έπεσε στην αντίληψή τους, απόκομμα από εφημερίδα, φωτογραφία κ.α. γ) να φέρουν το αγαπημένο τους μουσικό χορευτικό κομμάτι σε CD, δ) μουσικά όργανα προαιρετικά αλλά ευπρόσδεκτα! Υπενθυμίζουμε ότι γλώσσα του εργαστηρίου είναι η ΑΓΓΛΙΚΗ, άρα οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να επικοινωνούν με τους συμπαίκτες τους σ’ αυτή τη γλώσσα! 

Η Τζένη Καραβίτη είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε  Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στο City Lit Institute του Λονδίνου και στο University of Essex της Μ. Βρετανίας (Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Σύγχρονη Θεατρική Πρακτική). Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο πεδίο Θέατρο και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Winchester. Έχει δουλέψει με νεανικές θεατρικές ομάδες στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία και έχει διδάξει σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σε ζητήματα θεατρικής πρακτικής. Συνεργάζεται μεταξύ άλλων με την «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα» στις παραγωγές και στα επιμορφωτικά της προγράμματα. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής του Το Πορτοκάλι με την Περόνη – Θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες (2005). Είναι μέλος του Δ.Σ του  Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

O Δημήτρης Σακατζής είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, τη Λύκη Βυθού, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, το Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, το Θέατρο Σοφούλη, και έχει πάρει μέρος σε  φεστιβάλ θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και συμμετέχει στο μουσικό σχήμα Βόρειοι Εταίροι. Το 1999  ίδρυσε την «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα». Από το 2000 εργάζεται και ως εμψυχωτής νεανικών θεατρικών ομάδων (Θεατρική Ομάδα Παπαφείου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Οικογενειών Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, κ.ά.). Διδάσκει σε σεμινάρια για την υποκριτική και το σώμα στο θέατρο. Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής του Το Πορτοκάλι με την Περόνη – Θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες (1995). 

Δωρεάν για νέους-νέες 16-20 χρόνων.
ΤΟΠΟΣ
: Αναργύρειος Σχολή, Σπέτσες.
ΔΙΑΜΟΝΗ -ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Κατερίνα Αλεξιάδη.
Σχεδιασμός αφίσας σε σχέδιο της Παυλίνας Γραικού: Μαίρη Καλδή 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ εδώ! 

Print

Number of views (1236)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25
«349’ ακόμα…»

«349’ ακόμα…»

Πάτρα 25/3/2024, εκπαίδευση στελεχών, θεάτρου φόρουμ
26
Freedom Theatre "Η υπόσχεση της επανάστασης"

Freedom Theatre "Η υπόσχεση της επανάστασης"

Διαδικτυακά, 26/3/2024 εκδήλωση Συμμετέχουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος, Δωδέκατος Πίθηκος, Μαρία Πρωτόπαππα, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Στάνκογλου
27
  • Δράση «Μαζί»

    Ηράκλειο, 27/3/2024 Δράση «Μαζί», στο 30ο ΔΣ Ηρακλείου & 49ο ΔΣ Ηρακλείου

  • Δράση «Μαζί»

    Ηράκλειο, 27/3/2024 Δράση «Μαζί», στο 41ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

  • Δράση «Μαζί»

    Ηράκλειο, 27/3/2024 Δράση «Μαζί», 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

  • Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

    Διαδικτυακά 27/3/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει ο Γιάννης Πούλιος

2829
30
31
Δρόμοι συμπερίληψης - Ρέθυμνο

Δρόμοι συμπερίληψης - Ρέθυμνο

Ρέθυμνο, 29-30-31/3/2024 εκδήλωση, δημόσια συζήτηση, εργαστήρια
1
“Παίζει, παίζει… ο ενήλικας;”

“Παίζει, παίζει… ο ενήλικας;”

Αθήνα, 1/4/2024, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, γονείς, Εύη Θανέλλα
2
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 2/4/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει η Αλεξιάδη Κατερίνα, Δήμητρα Σκέμπη
3
4
«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»

«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»

Διαδικτυακά, 4/4/2024 Παράσταση θεάτρου φόρουμ για σχολεία
5
6
7
8
9
10
11
«349’ ακόμα…»

«349’ ακόμα…»

Πάτρα 11/4/2024, εκπαίδευση στελεχών, θεάτρου φόρουμ
1213
14
15
16
17
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Σέρρες 15-19/4/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 σχολείων Σερρών
18
19
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Σέρρες 15-19/4/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 σχολείων Σερρών
20
21
22
23
24
25262728
293012345

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά