Αποτελέσματα αναζήτησης

Εισαγωγή στις βασικές αρχές του Animation και η εφαρμογή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία

Εισαγωγή στις βασικές αρχές του Animation και η εφαρμογή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία

Αθήνα, 18/3/2006, Εργαστήριο, Νίκος Ρεπούλιος

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/3/2006 11:00 πμ - 1:30 μμ Export event

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Νίκος Ρεπούλιος, γραφίστας, εικονογράφος- animator, καθηγητής  κινουμένου σχεδίου και γραφιστικής

«Εισαγωγή στις βασικές αρχές του Animation και η εφαρμογή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία»

 

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Ελληνικά

 

Η τέχνη του κινουμένου σχεδίου βασίζεται στην παρακολούθηση και την ανάλυση της κίνησης που συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Οι κανόνες που διέπουν την κίνηση, αποτελούν τη βασική μέθοδο αναπαράστασής της με όποιο μέσο επιλέξουμε. Μας δίνουν, επίσης, τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουμε καθ’ υπερβολή, ώστε να πετύχουμε τους εκφραστικούς μας στόχους. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο εισάγονται στο χώρο του κινουμένου σχεδίου κατ’ αρχάς με μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξής του και κατόπιν με προβολή χαρακτηριστικών κομματιών ταινιών. Αποβλέπουμε στο να γίνουν γνωστές διάφορες τεχνοτροπίες και στιλ, καθώς και η σημασία του σεναρίου στη δράση και την πλοκή, που άλλωστε καθορίζει και την «αισθητική γραμμή» του εκφραστικού τρόπου. Θα επιλεγεί μια αρχική ιδέα, που θα εμπλουτιστεί με ευρήματα από τους συμμετέχοντες. Κατόπιν, θα αναζητηθούν διάφορες προτάσεις τεχνικής και στιλ, που θα συζητηθούν και θα συνδυαστούν προς την κατεύθυνση ενός τελικού, άρτιου, εικαστικού και αφηγηματικού αποτελέσματος. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν, μετά το σεμινάριο, να αντιλαμβάνονται και να αναγνωρίζουν τις διάφορες τεχνικές καθώς και τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιούνται στο κινούμενο σχέδιο, αλλά και θα είναι πιο ευαίσθητοι στη χρήση του animation στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος του σεμιναρίου είναι πρωτίστως η αρχική γνωριμία των εκπαιδευτικών με το χώρο και τα εκφραστικά μέσα του animation, θεωρητικά και βιωματικά. Κυρίως όμως είναι το να διευρυνθεί η ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο χώρο των οπτικοακουστικών μέσων, ώστε να τα ενσωματώσουν στο καθημερινό σχολικό περιβάλλον. Προϋπόθεση η ικανότητα του συμμετέχοντος να χρησιμοποιεί το σχέδιο, το κολάζ, τις μαριονέτες ως εκφραστικό μέσο.

 

Ο Νίκος Ρεπούλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Γραφιστική και Κινούμενο Σχέδιο στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 1986 εικονογραφεί για εκδοτικούς οίκους, διαφημιστικές εταιρείες και εταιρίες παραγωγής. Σκηνοθετεί και σχεδιάζει 2D-3D animation, κόμικς και πολιτική γελοιογραφία. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και ερευνητικά προγράμματα για την εικονογράφηση και το animation στην ευρύτερη εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς επίσης και σε φεστιβάλ εκπαιδευτικών ταινιών και ταινιών για παιδιά και νέους. Διδάσκει γραφιστική, computer graphics, γραφιστική κιν/φου και κινούμενο σχέδιο στο ΤΕΙ Αθήνας, ως εργαστηριακός συνεργάτης, καθώς και σε σεμινάρια ενηλίκων ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής. Συντονίζει και διδάσκει σε εργαστήρια δημιουργίας Animation (Κινουμένου Σχεδίου) με μαθητές Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας εκπαίδευσης.

 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2006
Πόλεις
  • Αθήνα
Εμψυχωτές
  • Ρεπούλιος Νίκος
Print

Number of views (1503)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Οκτώβριος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301234
«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

Θεσσαλονίκη, 4/10/2025 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς
5
678

TheatreInMathematics2 (TiM^2) management meeting

online 8/10/2025 Greek team management meeting
9101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031
Πατάμε γερά! – εισαγωγή στα δικαιώματα. Η στάση μας απέναντι στον ρατσισμό

Πατάμε γερά! – εισαγωγή στα δικαιώματα. Η στάση μας απέναντι στον ρατσισμό

Διαδικτυακά, 31/10/2025, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
12
34
«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

Διαδικτυακά, 4/11/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου
56
789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά