Αποτελέσματα αναζήτησης

Από το μηδέν στον ποιητικό μονόλογο

Από το μηδέν στον ποιητικό μονόλογο

Σπέτσες, 21-27/7/2009, Εργαστήριο, Κωστής Καπελώνης

Event date: 7/21/2009 12:00 PM - 7/27/2009 11:00 AM Export event

8η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2009
& 3η Κατασκήνωση Νέων "Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2009"
«Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία: απεικονίσεις και συνθέσεις»


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: «Από το μηδέν στον ποιητικό μονόλογο»
Κωστής Καπελώνης, σκηνοθέτης θεάτρου.

Με αφετηρία το μηδέν και όχημα το σώμα, με τη σύνθεση ήχων και φωνής, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και θεατρικές δοκιμές, θα επιχειρήσουμε σταδιακά, στο εργαστήριο αυτό, να προσεγγίσουμε γνωστούς και άγνωστους ποιητικούς θεατρικούς μονολόγους, παλαιότερους και σύγχρονους, ελλήνων και ξένων δημιουργών. Απώτερος στόχος είναι η σύνθεση και η εκφορά τους, όπως αυτή θα προκύψει βήμα–βήμα από την ατομική και τη συλλογική δημιουργία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς με εμπειρία σε θεατρικά σεμινάρια, θεατρολόγους, ηθοποιούς. Απαιτείται διάθεση για πειραματισμό με το σώμα και τη φωνή, καθώς και συνεργασία, έτσι ώστε, μέσα από ένα σύνολο κειμένων που ποικίλλουν ως προς το είδος και το ύφος, να δημιουργηθεί μια ενιαία θεατρική σύνθεση. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φέρουν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Ο Κωστής Καπελώνης γεννήθηκε το 1952 στο Ρέθυμνο. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε βασικό στέλεχος του Θεατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών ,όπου συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλά έργα. Το 1981 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν. Από το 1981 ως το 1998 εργάζεται συνεχώς στο Θέατρο Τέχνης ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σχεδιαστής φωτισμών. Εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και ως σκηνοθέτης, σύμβουλος καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΚΘΒΕ. Το 2002 ίδρυσε το θίασο «Θ όπως Θέατρο» και από το 2003 εργάζεται (σχεδόν αποκλειστικά) στο Θέατρο Τέχνης. Ως ηθοποιός έλαβε μέρος σε 43 παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης και ως σχεδιαστής φωτισμών σε περισσότερες από 100 παραστάσεις θεάτρου και χορού. Από το 1994 σκηνοθέτησε 29 παραστάσεις και υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη και συνεργάτης σκηνοθέτης σε αρκετές παραστάσεις. Δίδαξε υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, αγωγή του λόγου και ορθοφωνία σε πολλές δραματικές σχολές, θεατρικά εργαστήρια και σε σεμινάρια δημοσίων φορέων. Υπήρξε μέλος κριτικών επιτροπών των «Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Θεάτρου». Συμμετείχε σε ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές, όπως και στη μικρού μήκους ταινία «Νειλώ» του Τ.Μπουλμέτη,1979. Έχει εκδώσει 5 βιβλία (μυθιστορήματα, ποιήματα, ποιητικό δοκίμιο). Έχει εκθέσει φωτογραφίες και έχει κάνει την επιμέλεια σε πολλά προγράμματα παραστάσεων στους θιάσους όπου εργάστηκε. Είναι εταίρος της Ελληνικής Εταιρείας Θεάτρου «Θέατρο Τέχνης»,της Πολιτιστικής Εταιρείας «Πλεύση στο Αιγαίο» και της «Εταιρείας Τέχνης Θ».

Action Category
  • Seminars - Workshops
Year
  • 2009
Cities
  • Σπέτσες
Facilitators
  • Καπελώνης Κωστής
Print

Number of views (2167)/Comments (0)

Αρχείο

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
26
«Σκληρό Καρύδι!»

«Σκληρό Καρύδι!»

Διαδικτυακά, 26/1/2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
27
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ηγουμενίτσα 27/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
28
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

Διαδικτυακά, 28/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Κατερίνα Αλεξιάδη
29
30311
2345
6
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 6/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κρήτη)
7
8
91011
12
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
13
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
14
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
15
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Αθήνα, 15/2/2026 "Εγώ κι εσύ" της Λορεν Γκαντερσον σε σκηνοθεσία της Σ. Βγενοπούλου στο Θέατρο " Μιχάλης Κακογιάννης
1617
«Διαπολιτισμικές μελέτες  περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»

«Διαπολιτισμικές μελέτες περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»

Διαδικτυακά, 17/2/2026, συζήτηση Κώστας Μάγος, Χριστίνα Ζώνιου
1819202122
2324252627
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
28
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

Σέρρες, 28/2/2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1
2
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων
345
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
678
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

Σάμος 8/3/2026, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς. Χριστίνα Κρίθαρη

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά