Αποτελέσματα αναζήτησης

Ζωντανεύοντας τη Σχολική Αίθουσα

Ζωντανεύοντας τη Σχολική Αίθουσα

Αθήνα, 18/3/2006, Εργαστήριο, Subhash Rawat

Event date: 3/18/2006 3:00 PM - 5:30 PM Export event

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Subhash Rawatηθοποιός, δάσκαλος, Εθνική Σχολή Θεάτρου, Ινδία.

«Ζωντανεύοντας τη Σχολική Αίθουσα»

 

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Αγγλικά.

 

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την εκπαίδευση που βασίζεται στην αποστήθιση και τη ρουτίνα, αλλά και για την ανάγκη να βγουν τα παιδιά από τους τέσσερις τοίχους της τάξης και να προσεγγίσουν περισσότερο την πραγματικότητα, δηλαδή τη φύση, άλλους τρόπους σκέψης, άλλα προβλήματα, τη δημιουργικότητα, κτλ. Η ιδέα του να σπάσουν οι τέσσερις τοίχοι της σχολικής αίθουσας μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν αρχίσει κανείς απλά και μόνο από την ίδια την τάξη. Και αυτό είναι που θα προσπαθήσει να πετύχει  αυτό το εργαστήριο. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να το κάνει εάν συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες του για δημιουργικότητα. Ο δημιουργικός δάσκαλος μπορεί να κάνει τη δουλειά του πιο «εύκολη» και να φέρει «ζωή» στην τάξη. Το εργαστήριο θα έχει σωματική -θεατρική δραστηριότητα με παιχνίδια και ασκήσεις αλλά και με εμβάθυνση στο ρόλο του δημιουργικού δάσκαλου. Οι συμμετέχοντες ως ομάδα αλλά και ως μονάδες θα έχουν την ευκαιρία να αισθανθούν και να διερευνήσουν τη δημιουργικότητα τους με μια σειρά από θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις. Μέρος του εργαστηρίου θα αποτελέσει η ιδέα του Khel Khel Men Seekhna” (μάθηση με ευχαρίστηση, μάθηση χωρίς πίεση). Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν ποικίλο υπόβαθρο - δάσκαλοι, καθηγητές οποιασδήποτε ειδικότητας με ή χωρίς εμπειρία στο θέατρο, δάσκαλοι θεάτρου. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

 

 

Ο Subhash Rawat είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου από την Ινδία. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως εμψυχωτής θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά, με θέμα την ανάπτυξη της προσωπικότητας, αλλά και για ενήλικες, κυρίως εκπαιδευτικούς, που δουλεύουν χρόνια με παιδιά. Το Δεκέμβριο του 2003 δίδαξε ένα θεατρικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς στο Muscat, Σουλτανάτο του Ομάν, όπου επικεντρώθηκε στο «πώς να παράγουμε έργα με περισσότερο νόημα με τα παιδιά». Έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά έργα μαζί με παιδιά για ζητήματα που αφορούσαν στη ζωή τους. Ως ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε πολλά διεθνή θεατρικά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων του Διεθνούς Συμποσίου του Πεκίνου για την Εκπαίδευση των Ηθοποιών και του φεστιβάλ θεάτρου στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2005. Εργάζεται για τη δημιουργία ενός Δικτύου Εκπαιδευτικών στην πόλη Uttaranchal της Ινδίας. Στόχος του Δικτύου θα είναι να «ζωντανέψουν οι σχολικές αίθουσες» της πολιτείας μέσω μεθόδων όπως της «Khel Khel MenSeekhna», που σημαίνει «μαθαίνοντας με ευχαρίστηση, μαθαίνοντας χωρίς πίεση», την οποία δημιούργησε και έχει θέσει υπό πειραματισμό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει και το θέατρο/δράμα στην εκπαίδευση. Από τον Αύγουστο του 2000, δουλεύει ως ηθοποιός και δάσκαλος του Θεάτρου στην Εκπαίδευση στην Εθνική Σχολή Θεάτρου στο Νέο Δελχί.

 

Action Category
  • Seminars - Workshops
Year
  • 2006
Cities
  • Athens
Facilitators
  • Rawat Subhash
Print

Number of views (1585)/Comments (0)

Αρχείο

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
31
1
2
TiM2-Theatre in Mathematics2

TiM2-Theatre in Mathematics2

Online, 2/11/2025 Greek trainers meeting
34
«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

Διαδικτυακά, 4/11/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου
56
Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Αθήνα, 6/11/2025, Πάμε Θέατρο
7
8
Το «Πρόγραμμα TIM2 (Θέατρο και Μαθηματικά): Αξιοποιώντας τεχνικές του θεάτρου για τη διδασκαλία των μαθηματικών»

Το «Πρόγραμμα TIM2 (Θέατρο και Μαθηματικά): Αξιοποιώντας τεχνικές του θεάτρου για τη διδασκαλία των μαθηματικών»

Αθήνα 7-9/11/2025, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Ολγα Ορφανίδου, Αρετή Τζελέπη
9
10
«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

«Το όνομά μου είναι ...δικό μου!»

Διαδικτυακά, 10/11/2025 , Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1112
"Τα παιδιά που τους έκλεψαν το χαμόγελο"

"Τα παιδιά που τους έκλεψαν το χαμόγελο"

Ικαρία 12/11/2025, Εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, ΓΕΛ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας
13
14
"Τα παιδιά που τους έκλεψαν το χαμόγελο"

"Τα παιδιά που τους έκλεψαν το χαμόγελο"

Ικαρία 14/11/2025, Εργαστήριο για μαθητές/μαθήτριες, : Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ραχών Ικαρίας
15
«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

Θεσσαλονίκη, 15/11/2025 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Ειρήνη Ζώη, Ειρήνη Μαρνά
16
1718192021
22
23
24252627
«Ειρήνη - Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα»

«Ειρήνη - Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα»

Διαδικτυακά, 27/11/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
28
#Support_Hara

#Support_Hara

Θεσσαλονίκη, 28-30/11/2025 εργαστήριo για εκπαιδευτικούς, Ειρήνη Μαρνά, Αγλαΐα Νάκα
29
30
123
«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

Διαδικτυακά, 3/12/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου
4567

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά