Event date: 3/13/2004 4:00 PM - 6:30 PM Export event
"Φτιάχνουμε" και "παίζουμε" θεατρικές ιστορίες με στόχο τη μεταμόρφωση David Pammenter, King Alfred’s University College, UK
Αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσει την δημιουργικότητα και την κριτική ικανότητα σαν πολιτιστική δράση, μέσω της δημιουργίας ιστοριών που θα προκύψουν από την βιωμένη εμπειρία των συμμετεχόντων. Οι προσωπικές ιστορίες θα γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα χτιστούν συλλογικά θεατρικά κομμάτια τα οποία θα διερευνούν νέες πλευρές της κοινωνικής πραγματικότητας. Το εργαστήριο θα δουλέψει μέσω των εννοιών για τη ταυτότητα: τη ταυτότητα του εαυτού μας και την ταυτότητα του "άλλου". Θα εξερευνήσει το ρόλο της πολιτιστικής ταυτότητας και της πολιτιστικής διαφορετικότητας στην προώθηση της κοινωνικής μεταμόρφωσης. Θα θέσει τις ερωτήσεις ποιος κατέχει και ποιος ελέγχει τις αντιλήψεις μας, για την αλήθεια και για το τι θεωρούμε σημαντικό. Ποιανών είναι οι απεικονίσεις για το κόσμο που λαμβάνουμε και αποδεχόμαστε? Ποιος ελέγχει τις αντιλήψεις μας? Πως μπορούμε να κερδίσουμε την αυτοπεποίθηση, να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε αυτές τις απεικονίσεις και να αρθρώσουμε τις δικές μας αντιλήψεις μέσα απο την δικιά μας δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη χρησιμοποίηση του δράματος? Το εργαστήριο θα εξερευνήσει πώς, οι διαφορετικές θεατρικές φόρμες βοηθούν στη δημιουργική διαδικασία λήψης αποφάσεων. Σημείωση: Παρακαλείστε οι συμμετέχοντες να φέρετε μαζί σας ένα αντικείμενο το οποίο να είναι σημαντικό για σας και να σηματοδοτεί κάτι από τη ζωή σας. Είναι απαραίτητο, γιατί θα είναι η αφετηρία του εργαστηρίου.
Αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσει την δημιουργικότητα και την κριτική ικανότητα σαν πολιτιστική δράση, μέσω της δημιουργίας ιστοριών που θα προκύψουν από την βιωμένη εμπειρία των συμμετεχόντων. Οι προσωπικές ιστορίες θα γίνουν η βάση πάνω στην οποία θα χτιστούν συλλογικά θεατρικά κομμάτια τα οποία θα διερευνούν νέες πλευρές της κοινωνικής πραγματικότητας. Το εργαστήριο θα δουλέψει μέσω των εννοιών για τη ταυτότητα: τη ταυτότητα του εαυτού μας και την ταυτότητα του "άλλου". Θα εξερευνήσει το ρόλο της πολιτιστικής ταυτότητας και της πολιτιστικής διαφορετικότητας στην προώθηση της κοινωνικής μεταμόρφωσης. Θα θέσει τις ερωτήσεις ποιος κατέχει και ποιος ελέγχει τις αντιλήψεις μας, για την αλήθεια και για το τι θεωρούμε σημαντικό. Ποιανών είναι οι απεικονίσεις για το κόσμο που λαμβάνουμε και αποδεχόμαστε? Ποιος ελέγχει τις αντιλήψεις μας? Πως μπορούμε να κερδίσουμε την αυτοπεποίθηση, να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε αυτές τις απεικονίσεις και να αρθρώσουμε τις δικές μας αντιλήψεις μέσα απο την δικιά μας δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη χρησιμοποίηση του δράματος? Το εργαστήριο θα εξερευνήσει πώς, οι διαφορετικές θεατρικές φόρμες βοηθούν στη δημιουργική διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Σημείωση: Παρακαλείστε οι συμμετέχοντες να φέρετε μαζί σας ένα αντικείμενο το οποίο να είναι σημαντικό για σας και να σηματοδοτεί κάτι από τη ζωή σας. Είναι απαραίτητο, γιατί θα είναι η αφετηρία του εργαστηρίου.
Number of views (1929)/Comments (0)
"Δικαιώματα του παιδιού, αυτονομία και ελευθερία: Παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις"
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'
Αμφιλοχία, 1/3/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
Σάμος & Διαδικτυακά 1/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς
TiM2-Theatre in Mathematics2
Αθήνα, 5/3/2026 παράσταση θεάτρου φόρουμ για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου Αναβρύτων
Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Διαδικτυακά 5/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αχαΐα, Ηλεία κ.ά)
CAREFULL Παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα
Θεσσαλονίκη, 7/3/2026 αξιολόγηση-προβολή ντοκιμαντέρ
Καλαμάτα 7/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
Σάμος 8/3/2026, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς. Χριστίνα Κρίθαρη
Διαδικτυακά 8/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κέρκυρα)
Πάμε θέατρο «The Effect:ένα πείραμα για τέσσερις ανθρώπους ερωτευμένους και θλιμμένους»
Αθήνα 14/3/2026 εργαστήριο- Master Class με τη Sanja Krsmanovic Tasic
Ιεράπετρα Κρήτης 14/3/2026 εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς Χαλεπάκης Νικόλας, Παναγιωτάκη-Ρώμα Ασπασία & Κοπή Πίτας!
Πάτρα 14/3/2026 παράσταση φόρουμ
Αθήνα, 14/3/2025, Πάμε Θέατρο
«World cinema-Σινεμά στην τάξη: τρόποι για να δούμε τον κόσμο αλλιώς».
'Ερευνώντας την Οικολογία της Ψυχής' Master class devised theatre & dance
Θεσσαλονίκη 29/3/2026 εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Κατσαρίδου Μάρθα & Koldo Vio
Διαδικτυακά 29/3/2026
Σάμος 29/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)