Αποτελέσματα αναζήτησης

«Ανακαλύπτω, μέσα από θεατρικές τεχνικές, τον προσωπικό μου λόγο»

«Ανακαλύπτω, μέσα από θεατρικές τεχνικές, τον προσωπικό μου λόγο»

Κομοτηνή, 6/5/2007, Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Αριάν Κότση

Event date: 5/6/2007 12:00 PM - 3:00 PM Export event

ΗΜΕΡΙΔΑ

για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Κομοτηνή, Κυριακή 6 Μαΐου 2007

3ο  Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

«Θέατρο στην εκπαίδευση: θεωρία και εφαρμογές»

 

«Ανακαλύπτω, μέσα από θεατρικές τεχνικές, τον προσωπικό μου λόγο»

Αριάν Κότση, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, υπεύθυνη εκπαιδευτικών  προγραμμάτων - Φ.Κ.Θ

Όταν ο άνθρωπος δεν ξέρει πώς να εκφράσει το δικό του προσωπικό λόγο και δεν ξέρει πώς να βρει τη δική του φωνή, καταπιέζεται, ματαιώνεται και αρρωσταίνει. Η παιδεία έχει την τάση να επιβάλλει ή να διαμορφώνει το λόγο, τη λογική, την έκφραση του μαθητή. Χωρίς τα εργαλεία και τη στήριξη που θα βοηθήσουν το νέο να ανακαλύψει το δικό του προσωπικό λόγο, δεν μπορεί ο άνθρωπος να ωριμάσει ως άτομο και ως πολίτης. Στο εργαστήριο, μέσα από θεατρικές πρακτικές και με οδηγό τις αισθήσεις μας, ψάχνουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας έκφραση, θέση, στάση στο χώρο και στο περιβάλλον μας. Εξετάζουμε πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη να βοηθήσει τον μαθητή του να κάνει το ίδιο. Ασκήσεις χαλάρωσης, εμπιστοσύνης, τοποθέτησης και ελέγχου της φωνής, χρήσης των ηχείων του σώματος κλπ. Ασκήσεις τοποθέτησης στον χώρο, σκηνοθεσίας του εαυτού μας, ως σώμα και φωνή. Ασκήσεις ρυθμού, έντασης, διαβάθμισης με εργαλεία τη φωνή και το σώμα, σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, με στόχο την προσωπική έκφραση.

Η Αριάν Κότση είναι σκηνοθέτης κινηματογράφου και θεάτρου-μέλος της Εταιρίας Σκηνοθετών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πτυχίο στην κοινωνική ανθρωπολογία. Σήμερα εργάζεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ, τηλεταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, εκπαιδευτικά προγράμματα, cd-rom και έχει συνεργαστεί με τα κρατικά κανάλια, το Μega, Antenna, BBC, Channel 4 του Λονδίνου καθώς και διάφορους πολιτιστικούς φορείς (Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, Εκδόσεις Πατάκη κλπ). Στο ενεργητικό της συγκαταλέγονται διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, άρθρα, σενάρια, μεταφράσεις. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σχολής Κινηματογράφου Θεάτρου «Στούντιο Εντροπία» και του παιδικού θιάσου «5η Εποχή». Δουλειές της έχουν βραβευτεί επανειλημμένα σε Φεστιβάλ και διαγωνισμούς (4 βραβεία για μικρού μήκους ταινίες, 7 βραβεία για μαθητικές θεατρικές παραστάσεις).

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής-Δ.Ε.Π.Α.Κ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Action Category
  • Seminars - Workshops
Year
  • 2007
Cities
  • Κομοτηνή
Facilitators
  • Κότση Αριάν
Συνεργαζόμενοι
  • ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής - ΔΕΠΑΚ
Print

Number of views (1762)/Comments (0)

Αρχείο

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
28
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

Σέρρες, 28/2/2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1
2
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων
3
TiM2-Theatre in Mathematics2

TiM2-Theatre in Mathematics2

Online, 3/3/2026 Greek trainers -teachers meeting
45
67
8
91011
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ζάκυνθος 11/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
1213
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Θεσσαλονίκη 13/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
14
15
«World cinema-Σινεμά στην τάξη: τρόποι για να δούμε τον κόσμο αλλιώς».

«World cinema-Σινεμά στην τάξη: τρόποι για να δούμε τον κόσμο αλλιώς».

Ιωάννινα 15/3/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
1617
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ηγουμενίτσα 17/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
1819202122
'Ερευνώντας την Οικολογία της Ψυχής' Master class devised theatre & dance

'Ερευνώντας την Οικολογία της Ψυχής' Master class devised theatre & dance

Θεσσαλονίκη 22/3/2026 εργαστήριο- Master Class με τη Sanja Krsmanovic Tasic
23242526272829
303112345

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά