Αποτελέσματα αναζήτησης

"Μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες»  -Συζητώντας για το φαινόμενο του αναγκαστικού εκτοπισμού και τους πρόσφυγες στη σχολική τάξη"

"Μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες» -Συζητώντας για το φαινόμενο του αναγκαστικού εκτοπισμού και τους πρόσφυγες στη σχολική τάξη"

Διαδικτυακά, 25/10/2023, παρουσίαση-συζήτηση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Event date: 10/25/2023 5:00 PM - 6:30 PM Export event

Παρουσίαση-Συζήτηση: «Μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες- Συζητώντας για το φαινόμενο του αναγκαστικού εκτοπισμού και τους πρόσφυγες στη σχολική τάξη»

Εισηγήτρια: Πόπη Διονυσοπούλου, μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Δωρεάν διαδικτυακή παρουσίαση - συζήτηση στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" 
Διαδικτυακά (ΖΟΟΜ), 25 Οκτωβρίου 2023, 5.00μμ-6.30μμ 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεγασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” διοργανώνει επιμορφωτική παρουσίαση-συζήτηση: με τίτλο ««Μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες- Συζητώντας για το φαινόμενο του αναγκαστικού εκτοπισμού και τους πρόσφυγες στη σχολική τάξη» για την υποστήριξη εκπαιδευτικών και εμψυχωτών/εμψυχωτριών νεανικών ομάδων που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο/εργαστήριο εντάσσεται στον επιμορφωτικό κύκλο με τίτλο ΄κι αν ήσουν εσύ;  - επιμόρφωση εκπαιδευτικών και εμψυχωτών / εμψυχωτριών νεανικών ομάδων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση παραστατικών τεχνών και βιωματικών δραστηριοτήτων  που, υπό προϋποθέσεις, οδηγεί  σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης έως και 170 ώρες.  Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και με την επιστημονική στήριξη των: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ/Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό προγραμμα), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ / Τμήμα Θεάτρου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ/Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου/Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
Η παρουσίαση-συζήτηση ««Μαθαίνουμε για τους πρόσφυγες- Συζητώντας για το φαινόμενο του αναγκαστικού εκτοπισμού και τους πρόσφυγες στη σχολική τάξη» ανήκει στην Ενότητα Α του επιμορφωτικού κύκλου του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" 
 Δείτε περισσότερα ΕΔΩ (& www.theatroedu.gr)

 

Αιτήσεις συμμετοχής: Θέσεις περιορισμένες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ)
Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση  στη ΦΟΡΜΑ ΕΔΩ  (επίσης και στην ιστοσελίδα www.theatroedu.grκαι θα λάβουν στο ιμειλ τους τον σύνδεσμο ΖΟΟΜ για το εργαστήριο την παραμονή της εκδήλωσης.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ-ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΠΔΘΕ 

Περιγραφή: «Ποιοι είναι οι πρόσφυγες;», «Ποιος τους προστατεύει;», « Από που έρχονται οι πρόσφυγες;». Σε αυτήν την παρουσίαση θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με τον αναγκαστικό εκτοπισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο, τον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και προτάσεις για χρήσιμο υλικό και πηγές για την εισαγωγή και την επεξεργασία του θέματος στην τάξη.

Τεχνικές πληροφορίες: Οι συμμετέχουσες/οντες θα χρειαστεί να συνδεθούν στην πλατφόρμα zoom 5λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης, κατά προτίμηση από τον υπολογιστή και όχι από κινητό,  με ανοιχτές τις κάμερες (προτείνεται η χρήση φόντου για την προστασία της ιδιωτικότητας).

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: info@theatroedu.gr / 2106541600


 

Action Category
  • Seminars - Workshops
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
Σ4/Σ20κλπ
  • Σ2
  • ΕΠ100 Ενότητα Α'
Year
  • 2023 δ΄τρίμηνο
Cities
  • Διαδικτυακά
Facilitators
  • Διονυσοπούλου Καλλιόπη
Print

Number of views (2627)/Comments (0)

Αρχείο

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
28
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

Σέρρες, 28/2/2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1
2
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων
3
TiM2-Theatre in Mathematics2

TiM2-Theatre in Mathematics2

Online, 3/3/2026 Greek trainers -teachers meeting
45
67
8
91011
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ζάκυνθος 11/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
1213
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Θεσσαλονίκη 13/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
14
15
1617
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ηγουμενίτσα 17/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
1819202122
'Ερευνώντας την Οικολογία της Ψυχής' Master class devised theatre & dance

'Ερευνώντας την Οικολογία της Ψυχής' Master class devised theatre & dance

Θεσσαλονίκη 22/3/2026 εργαστήριο- Master Class με τη Sanja Krsmanovic Tasic
23242526272829
«Γιατί είναι εδώ;» Μια θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση του ‘ξένου’

«Γιατί είναι εδώ;» Μια θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση του ‘ξένου’

Θεσσαλονίκη 29/3/2026 εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Κατσαρίδου Μάρθα & Koldo Vio
303112345

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά