Event date: 11/1/2015 - 11/5/2015 Export event
2015 "Public Signal. Suppliant or deceased: an old dilemma of contemporary times" (Δημόσιο Σήμα: Ικέτης ή εκλιπών: ένα παλιό δίλημμα του σύγχρονου κόσμου) Αθήνα 1-5 Νοεμβρίου 2015 4η Διεθνής Ανταλλαγή Νέων
Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Liverpool Institute of Performing Arts συνδιοργανώνουν από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου 2015 την τέταρτη διεθνή ανταλλαγή νέων στα πλαίσια του προγράμματος “Making Spaces In-between Cultures/ Δημιουργώντας χώρο ανά -μεσα στους Πολιτισμούς” με τίτλο “Public Signal. Suppliant or deceased: an old dilemma of contemporary times" (Δημόσιο Σήμα: Ικέτης ή εκλιπών: ένα παλιό δίλημμα του σύγχρονου κόσμου).
Η φετινή συνάντηση περιλαμβάνει ένα τριήμερο εργαστήριο με εμψυχωτές τον Brendon Burns, τη Τζωρτζίνα Κακουδάκη και την Ηρώ Ποταμούση βασισμένο σε δύο κείμενα της αρχαίας γραμματείας: Τον Επιτάφιο του Περικλή (Από το έργο Ιστορία του Θουκυδίδη) και τις Τρωάδες του Ευριπίδη, έργα που δίνουν αφορμή για μια δημόσια συζήτηση για την Πολιτεία, του θεσμούς και τη θέση των πολιτών και μη, μέσα σε αυτήν.
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, στις 5.00 μ.μ. οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε ένα βιωματικό εργαστήριο/παρουσίαση στην διαδρομή του Δημόσιου Σήματος με αφετηρία το αμφιθέατρο στον πεζόδρομο της Ερμού (στο σημείο Δίπυλο).
Number of views (1958)/Comments (0)
«Σκληρό Καρύδι!»
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»
Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Διαδικτυακά 29/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» Ανατ Μακεδονία (Σέρρες, Καβάλα κ.ά)
Τρίπολη 5/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
Κέρκυρα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τον Κουκλοθεατρικό Θίασο 3 λαλούν
Ιωάννινα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Σωκράτης Παππάς
Θεσσαλονίκη 7-8/2//2026 παράσταση φόρουμ
Διαδικτυακά, 8/2/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
"Συνέπειες των διπλών ταυτοτήτων για τη σχολική επιτυχία των παιδιών της δεύτερης γενιάς σε μια κοινωνία με σοβαρές δομικές ανισότητες"
Paris 11-14/2/2026 Festival
Ζάκυνθος 11/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
R-Lab Festival
Online, 14/2/2026 Partners meeting - Paris report
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"
«Διαπολιτισμικές μελέτες περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»
Αθήνα, 18/2/2026 παράσταση θεάτρου φόρουμ για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου Αναβρύτων
Online, 18/2/2026 management meeting
Ρέθυμνο 19 Φεβρουαρίου 2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Χριστίνα Γούση, Έλενα Φανιουδάκη
Διαδικτυακά, 19/2/2026, συζήτηση Στέλλα Ελματζόγλου , Δέσποινα Καρακατσάνη
"Δικαιώματα του παιδιού, αυτονομία και ελευθερία: Παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις"
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'
Αμφιλοχία, 1/3/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
Σάμος & Διαδικτυακά 1/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»