Αποτελέσματα αναζήτησης

Τα άσπρα χαλικάκια του Κοντορεβιθούλη

Τα άσπρα χαλικάκια του Κοντορεβιθούλη

Καλαμάτα, 26/11/2017, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Δίμιζα

Event date: 11/26/2017 11:30 AM - 2:00 PM Export event

2008_11_27Afisa-pagkosmia-iΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2017

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2017»
Ανιχνεύοντας τον ρόλο του πολίτη

Ημερίδα
Εισηγήσεις - Βιωματικά Εργαστήρια

Καλαμάτα Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2:  «Τα άσπρα χαλικάκια του Κοντορεβιθούλη»

Εργαστήριο θεατρικής αγωγής  για εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπ/υσης

Εμψυχώτρια: Χριστίνα Δίμιζα, παραμυθού, φιλόλογος, ηθοποιός

Το εκπαιδευτικό δράμα  αποτελεί μια τεχνική που αξιοποιεί θεατρικά εργαλεία για να καλλιεργήσει την αυτενέργεια, να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να εισάγει με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. Εξοικειώνει τα παιδιά με διλημματικές  καταστάσεις,  τους ενδυναμώσει την ικανότητα λήψης αποφάσεων, καθώς και τη διάθεση τους για  αναστοχασμό και τροποποίηση συμπεριφορών. Τα λαϊκά παραμύθια προσφέρουν εκπληκτικό υλικό για όλα τα παραπάνω, μιας και αποτελούν ιστορίες ιδιαίτερα αγαπητές στα παιδιά, στις οποίες οι ήρωες βιώνουν πολλές περιπέτειες μέχρι την τελική τους ωριμότητα, το αίσιο, δηλαδή, τέλος του παραμυθιού. Στο βιωματικό εργαστήριο Τα άσπρα χαλικάκια του Κοντορεβιθούλη,  θα προσεγγίσουμε το παραμύθι του Κοντορεβιθούλη με την τεχνική του εκπαιδευτικού δράματος. Θα ανιχνεύσουμε τα θέλω και τους σκοπούς των ρόλων, θα δώσουμε φωνή στα διλλήματα και τις αμφιβολίες του ήρωα,  θα αναπαραστήσουμε με αυτοσχεδιασμό διάφορα από τα σενάρια ζωής του και θα αναστοχαστούμε πάνω στην εμπειρία μας. Το εργαστήριο που  είναι διάρκειας 2,5 ωρών, απευθύνεται σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Η  Χριστίνα Δίμιζα  κατάγεται από την Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος του Θεάτρου Τέχνης Κ.Κουν και αριστούχος του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών. Από το 1999 εργάζεται σε εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και εφήβους. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και έχει επιμορφωθεί στο θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες. Τα τελευταία χρόνια γράφει, διασκευάζει και παίζει κουκλοθέατρο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Εμψυχώνει ομάδες θεάτρου και λογοτεχνίας για παιδιά και νέους, ενώ από το 2011 διοργανώνει στην πόλη της Καλαμάτας δράσεις για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με συλλόγους, σχολεία και βιβλιοπωλεία. Αφηγείται παραμύθια της προφορικής παράδοσης σε παιδιά και ενήλικες και νιώθει τυχερή που ανήκει στην ευγενική γενιά των Σαλτιμπάγκων. Από το 2012 εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εμψυχώνει τις ομάδες Λογοτεχνίας και Θεάτρου  για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Διδάσκει παιδική λογοτεχνία και κουκλοθέατρο στο τμήμα β. Βρεφονηπιοκόμων στο ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και διοργανώνει εργαστήρια για εκπαιδευτικούς με θέμα τη διδασκαλία της λογοτεχνίας και την αξιοποίηση του Δράματος στην Εκπαίδευση.
 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Μεσσηνίας
Οργανωτική Επιτροπή: Γεωργία Τζήλου, Δήμητρα Τζανετάκη, Πολυτίμη Γαιτανάρου, Ασπασία Τσώνη, Άννα Χαρά Τενέντε, Αναστασία Αποστολοπούλου
Συνεργαζόμενος φορέας: Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

 


 

Action Category
  • Seminars - Workshops
Year
  • 2017
Cities
  • Καλαμάτα
Facilitators
  • Δίμιζα Χριστίνα
Συνεργαζόμενοι
  • Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου
Print

Number of views (1978)/Comments (0)

Αρχείο

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29
30311234
5
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 5/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κεντρική & Δυτική Μακεδονία)
678910
«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

Θεσσαλονίκη, 10/1/2026 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς,
11
121314
«Παγκόσμιος Πολίτης & Παγκόσμια Εκπαίδευση»

«Παγκόσμιος Πολίτης & Παγκόσμια Εκπαίδευση»

Διαδικτυακά, 14/1/2026 παρουσίαση-συζήτηση, Γλυκερία Αράπη
1516
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 16/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
1718
19
«...εγώ είμαι Εγώ»

«...εγώ είμαι Εγώ»

Διαδικτυακά, 19/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Αφροδίτη Ρίζου
202122
«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

«Nour: Η αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης»

Διαδικτυακά, 22/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Ιωάννης Πούλιος
23
"κι αν ήσουν εσύ; - πες το  δυναμικά με εικόνες!"

"κι αν ήσουν εσύ; - πες το δυναμικά με εικόνες!"

Άρτα, 23-24 Ιανουαρίου 2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Γιώργος Μπεκιάρης
24
25
«Κλικ - ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου»

«Κλικ - ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου»

Ηγουμενίτσα, 25/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Κρίθαρη,
26
«Σκληρό Καρύδι!»

«Σκληρό Καρύδι!»

Διαδικτυακά, 26/1/2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
2728
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

Διαδικτυακά, 28/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Κατερίνα Αλεξιάδη
29
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
30311
2345
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
678

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά