Αποτελέσματα αναζήτησης

Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη

Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη

Αθήνα, 28/11/2015, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Κωνσταντίνος Μαρκίδης

Event date: 11/28/2015 9:30 AM - 12:30 PM Export event

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


"Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2015: κι αν ήσουν εσύ;-
Θεατρικές Τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε θέματα Προσφύγων".


Τόπος: 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ακταίου 2-4 και Επταχάλκου Θησείο

Οργανωτική Επιτροπή Ημερίδας: Χαρά Τσουκαλά, Νίκος Γκόβας, Ηρώ Ποταμούση, Σόνια Μολογούση, Λουίζα Νικολάου, Νάσια Χολέβα, Μαίρη Καλδή και ομάδα εθελοντών του Δικτύου.

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Αθήνας
Συνεργασία: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Διεθνής Αμνηστία, Κουκλοθέατρο AYUSAYA, Σχολείο Παιχνιδιού

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5: 9.30πμ-12.30μμ. «Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη»
Κωνσταντίνος Μαρκίδης, εκπαιδευτής ενηλίκων

Το εργαστήριο θα παρουσιάσει με συμμετοχικό και βιωματικό τρόπο, τεχνικές και ασκήσεις που μπορούν να εφαρμοστούν με ομάδες νέων έτσι ώστε να κατανοήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουνοι συγκεκριμένες βιωματικές τεχνικές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το εργαστήριο αξιοποιεί το υλικό του διεθνούς εκπαιδευτικού οδηγού COMPASS που έχει εκδοθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και που η ΑΡΣΙΣ ανέλαβε την επανέκδοση του στα Ελληνικά. Το COMPASS είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο που με την μορφή αναλυτικού οδηγού εκπαιδευτικών βιωματικών δραστηριοτήτων, διευκολύνει την εξοικείωση εφήβων και νέων με βασικές έννοιες και καίρια ζητήματα προστασίας και κατανόησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την ευκαιρία της νέας έκδοσης του οδηγού στα Ελληνικά, η ΑΡΣΙΣ οργανώνει κύκλους εκπαίδευσης εκπαιδευτών και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και παρεμβάσεις σε σχολεία, με σκοπό την διάχυση των μεθόδων και των εκπαιδευτικών πρακτικών του COMPASS.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκίδης είναι κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης και της εργασίας. Σπούδασε κοινωνιολογία και παιδαγωγική στη Θεσσαλονίκη και το Παρίσι. Έχει διδάξει κοινωνιολογία της εκπαίδευσης και εθνοδιδακτική-διαπολιτισμική εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Paris 8 και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως κοινωνικός εμπειρογνώμονας και εντεταλμένος μελετητής στο γαλλικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Έρευνας και άλλα πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα στη Γαλλία. Στην Ελλάδα συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Εργασίας και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ και την οργάνωση υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ, με κύρια κέντρα ενδιαφέροντος την βιωματική εκπαίδευση και την εκπαίδευση ενηλίκων και εργαζομένων.


 

Action Category
  • Seminars - Workshops
Year
  • 2015
Cities
  • Athens
Facilitators
  • Μαρκίδης Κωνσταντίνος
Συνεργαζόμενοι
  • ΑΡΣΙΣ
Σχολεία
  • 72o ΔΣ Αθήνας
Print

Number of views (1829)/Comments (0)

Αρχείο

«October 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
29301234
«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

«Η τέχνη αντίδοτο στη βία»

Θεσσαλονίκη, 4/10/2025 εργαστήρια για εκπαιδευτικούς
5
678

TheatreInMathematics2 (TiM^2) management meeting

online 8/10/2025 Greek team management meeting
9101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031
Πατάμε γερά! – εισαγωγή στα δικαιώματα. Η στάση μας απέναντι στον ρατσισμό

Πατάμε γερά! – εισαγωγή στα δικαιώματα. Η στάση μας απέναντι στον ρατσισμό

Διαδικτυακά, 31/10/2025, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
12
34
«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

«Βιωματική μάθηση με τη μέθοδο Εκπαιδευτικού Δράματος»

Διαδικτυακά, 4/11/2025 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου
56
Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Πάμε θέατρο ‘Εχθρός του λαού’

Αθήνα, 6/11/2025, Πάμε Θέατρο
789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά