Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα


 

Summer Camp στο Επίκεντρο

Στον πολυχώρο δράσης και αλλαγής Επίκεντρο της Actionaid πραγματοποιούνται κάθε Καλοκαίρι από το 2017 summer camp. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση συμμετέχει ενεργά δημιουργώντας σταθερά, καθημερινά θετροπαιδαγωγικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικού όλων των τάξεων.
 
Το 2017 συμμετείχαν 51 παιδιά.
 
Το 2018 συμμετείχαν 54 παιδιά.
 
Το 2019 συμμετείχαν 52 παιδιά.
 
Το 2020 συμμετείχαν 52 παιδιά.
 

 

2017 ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: «Θεατροπαιχνίδια» και «Με τα φτερά του θεάτρου»


στη 1η Καλοκαιρινή Κατασκήνωση ("summer camp") 

Από 21/6 – 30/7/2017, στον πολυχώρο δράσης και αλλαγής Επίκεντρο της Actionaid πραγματοποιήθηκε το πρώτο summer camp που εγκαινίασε τις παιδικές δραστηριότητες του χώρου. 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση συμμετείχε ενεργά σε αυτό το πρώτο εγχείρημα του χώρου! Καθημερινά 25 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών περνούσαν τα πρωινά τους στο Επίκεντρο: έτρωγαν το πρωινό τους, μελετούσαν διάφορες θεματικές με τις εμψυχώτριες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Actionaid, άκουγαν ιστορίες, εκφράζονταν δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής, κατασκευών και των παραστατικών τεχνών. Στόχος όλων των εμψυχωτών και των δράσεων ήταν η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η αποφόρτισή τους από μια γεμάτη σχολική χρονιά. 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση συμμετείχε με δύο διαφορετικά θεατρικά εργαστήρια:

Α) το «Θεατροπαιχνίδια» για παιδιά 6-7 ετών με εμψυχώτρια την θεατροπαιδαγωγό Μαριλία Μερσινιάδη και 

Β) το «Με τα φτερά του θεάτρου» για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με εμψυχώτρια την θεατροπαιδαγωγό Δέσποινα Μιτσιάλη Εργαστήριο για μαθητές - «Με τα φτερά του Θεάτρου»

Εργαστήριο για μαθητές - «Με τα φτερά του Θεάτρου»

Αθήνα, 24/7/2017, Εργαστήριο για μαθητές, στο Επίκεντρο

Event date: 7/24/2017 9:00 AM - 11:00 AM Export event


Eργαστήριο για μαθητές - «Με τα φτερά του Θεάτρου»

για παιδιά 8-12 χρονών

Summer Camp 2017

Αθήνα, 24/7/2017
στο Επίκεντρο, Πέτρας 93, Κολωνός

Στόχοι των συναντήσεων μας ήταν να γνωριστούμε, να καλλιεργήσουμε την σωματική και λεκτική μας έκφραση καθώς και τη δημιουργικότητα και φαντασία μας, να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να λειτουργούμε ως ομάδα. Αυτοί οι στόχοι προσεγγίστηκαν κατά κύριο λόγο μέσα από τη διαδικασία θεατρικών παιχνιδιών. Εκτός όμως από αυτούς τους στόχους, κάναμε και μια αρχή στην διερεύνηση θεμάτων διαφορετικότητας. Για τη διερεύνηση αυτή, χρησιμοποιήσαμε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και αξιοποιήσαμε διάφορα ερεθίσματα με αυτό το θέμα (το παραμύθι "Το Αυγό" της Βακιρτζή Εύας, το κίνημα "Free Hugs" και μια ελβετική διαφήμιση με τίτλο "Get closer"). Μαζί με τα παιδιά συνδιαμορφώσαμε τις συναντήσεις μας, δίνοντας χώρο και χρόνο σε παιχνίδια και σχεδιασμούς που επιθυμούσαμε όλοι.

Εμψυχώτρια: Δέσποινα Μιτσιάλη


Σε συνεργασία με την ActionAid Hellas

 

Print

Number of views (1012)/Comments (0)

 

Συντονίστρια των προγραμμάτων στο "Επίκεντρο" του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση​: Γιώλικα Πουλοπούλου 

​Εργαστήρια παιδιών-εφήβων: 
​Νικολέττα Δημοπούλου, Ιωάννα Κυρίτση, Μαριλία Μερσινιάδη, Δέσποινα Μιτσιάλη

Εργαστήριο γυναικών:
Βέρα Λάρδη

Δείτε περισσότερα εδώ: http://epikentro.actionaid.gr & https://www.youtube.com/watch?v=HOmB4Y6Wge4