Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα


 

2018-2019

Από το Μάιο του 2017 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με την ActionAid Hellas στην Αθήνα. Πρόκειται για ​ το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, ​έναν πολυχώρο δράσης και αλλαγής που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ενήλικες και καινοτόμα προγράμματα σε παιδιά και εφήβους, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που η πολυετής οικονομική κρίση έχει επιφέρει στη ζωή τους. 
Βρίσκεται στον Κολωνό, στην οδό Πέτρας 93, και στη δημιουργία του συνεργάστηκαν ​πολλοί και διαφορετικοί φορείς.


Δράση 2: «Με τα φτερά του Θεάτρου» για παιδιά 10-12 ετών 


Α ΚΥΚΛΟΣ - «ήρωες…»

Η απελευθέρωση της έκφρασης, η διεύρυνση των εκφραστικών μέσων, η σνεργασία και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης ήταν οι στόχοι για την ομάδα ηλίκας 9-12 «με τα φτερά του θεάτρου».  Τα παιδιά πειραματίστηκαν με νέα ερεθίσματα και δούλεψαν πάνω σε θέματα διαφορετικότητας και μοναδικότητας μέσα από ιστορίες και παραμύθια.

Β ΚΥΚΛΟΣ - «ταξιδεύοντας…»

Με την ομάδα «Φτερά του Θεάτρου» στο β’ κύκλο ασχοληθήκαμε με παιχνίδια κινητικά και σύντομων αυτοσχεδιασμών. Ασκήσεις συνόλου και σύντομες δοκιμές σε ομάδες. Οι αυτοσχεδιασμοί ξεκινούσαν πάντα από ένα ερέθισμα της ζωής μας (της διάθεσής μας, του αγαπημένου μας μέρους  ή ποια αγαπημένα μας πρόσωπα και πράγματα θα είχαμε στην τέλεια μέρα μας!).

Γ ΚΥΚΛΟΣ - «το μαγικό σύμπαν των τεχνών»

Οι συμμετέχοντες/ουσες των Φτερών του Θεάτρου στο γ’ κύκλο με αφορμή την μυθοπλασία και ιστορίες ανθρώπων και ζώων, ασχολήθηκαν ιστορίες δικές τους και πως αυτές μπορούν να ανέβουν στη θεατρική σκηνή και να μπλεχτούν με τη φαντασία. Ζωγράφισαν και έπαιξαν με αγαπημένους τόπους και λιγότερο αγαπημένους, μοιράστηκαν κοινές εμπειρίες από τους τόπους αυτούς και «ταξίδεψαν» στον κόσμο που θα ήθελαν να ζήσουν, περνώντας από την ελεύθερη προσωπική έκφραση στον ελεύθερο, ομαδικό αυτοσχεδιασμό με κοινά θέματα.

Εμψυχώτρια – Νικολέττα Δημοπούλου


 

 

Συντονίστρια των προγραμμάτων στο "Επίκεντρο" του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση​: Δέσποινα Μιτσιάλη 

​Εργαστήρια παιδιών-εφήβων: 
​Νικολέττα Δημοπούλου, Ιωάννα Κυρίτση, Δέσποινα Μιτσιάλη, Ηρώ Ποταμούση

Εργαστήριο γυναικών:
Ηρώ Ποταμούση

Αυτοτελή Εργαστήρια ενηλίκων:
Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Έλενα Μαρσίδου, Ηρώ Ποταμούση, Νάσια Χολέβα

Δείτε περισσότερα εδώ: http://epikentro.actionaid.gr & https://www.youtube.com/watch?v=HOmB4Y6Wge4 


 

12