Αποτελέσματα αναζήτησης

Δράση "Μαζί"

Δράση "Μαζί"

Βέροια, 14/3/2018, Δράση "Μαζί", 3ο ΔΣ Βέροιας

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 14/3/2018 12:00 μμ - 2:00 μμ Export event


Δράση "Μαζί"

 

Βέροια, 14/3/2018

Τόπος: 3ο ΔΣ Βέροιας


 

Πήραν μέρος: 40 παιδιά και

από το 3ο ΔΣ Βέροιας οι εκπαιδευτικοί Ευγενία Μιχαηλίδου, Σουλτάνα Γκιούρα, Παναγιώτα Κοντογιάννημε τη βοήθεια της Κοινωνικής Λειτουργού ΕΔΕΑΥ του σχολείου Αλέξιας Κουκουνασούλη

από τη ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής & Εκπαίδευσης Προσφύγων) Αγίας Βαρβάρας η εκπαιδευτικός Τσίρη Δήμητρα σε συνεργασια με τους εκπαιδευτικους της ΜΚΟ NRC και του ΟΑΕΔ που δραστηριοποιουνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Βέροιας Πασιοπούλου Ελένη, Ιωαννίδου Καλλιόπη, Νικοδημόπουλος Δημήτρης και τη Συντονιστρια Εκπαίδευσης Προσφυγων Βέροιας ( στρατόπεδο Αρματωλού Κόκκινου) Μαρία Τσολάκογλου


 

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθήτριες & οι μαθητές του 3ου Δ.Σ. Βέροιας είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τα παιδιά της ΔΥΕΠ (Δομής Υποδοχής & Εκπαίδευσης Προσφύγων) Αγ. Βαρβάρας, σε μια δράση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ Διονύση Διαμαντόπουλου & του Συμβούλου της 4ης Περιφέρειας Ημαθίας, κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη δράση "Μαζί", η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ; 2018" από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η δράση "Μαζί" υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και τους νέους, όπως είναι οι συνεργασίες σχολείων με σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες.

Κάπως έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε, μικροί και μεγάλοι, μαθητές και δάσκαλοι, μέσα από βιωματικά ομαδικά δρώμενα και παιχνίδια, χρώματα και πινέλααθλοπαιδιές και συνεργατικό πνεύμα.

Ανταλλάξαμε βλέμματα, χαμόγελα, εμπειρίες, τραγούδια και ζωγραφιές, μάθαμε λίγα περισσότερα ο ένας για τον άλλο, ακούσαμε τη γλώσσα κάθε λαού και συνειδητοποιήσαμε πόσο ίδιοι και συνάμα διαφορετικοί είμαστε όλοι μεταξύ μας.

Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι, που παίξαμε στην αυλή του σχολείου, γίναμε για λίγο οι κάτοικοι ενός όμορφου χωριού του Αμαζονίου, με αγαπημένους κατοίκους, που όμως μια ξαφνική καταστροφή άλλαξε τις σχέσεις τους. Και η βιωματική αυτή εμπειρία έγινε μια ομαδική ζωγραφιά για το "ποτάμι" που μας χωρίζει και την αγάπη που μας ενώνει.

Το διδακτικό προσωπικό, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά, τους δασκάλους και τους συνοδούς της ΔΥΕΠ Αγ. Βαρβάρας για τη ζεστή και τρυφερή αγκαλιά τους και ευελπιστούμε σε μια νέα συνάντηση

Ήταν μοναδικές οι στιγμές που ζήσαμε με τα 22 παιδιά που μας επισκέφτηκαν και τους συνοδούς τους!

Πολύ μεγάλη φόρτιση, συγκίνηση, χαρά κι απ' τις δυο μεριές.

Τα παιδιά και μείς κατενθουσιασμένοι.

Να μη θέλουμε και να μη θέλουν να φύγουν!


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (116)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Δεκέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25
26
27
28
2930
1
2
345
Δράση "Μαζί" - «κι αν ήσουν εσύ;»

Δράση "Μαζί" - «κι αν ήσουν εσύ;»

Τρίκαλα, 5/12/2019, Δράση "Μαζί", 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων
6
7
8
9
10
11
Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων

Κοζάνη, 11/12/2019, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ2), Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Τζένη Καραβίτη
12
"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

"Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;"

Τρίκαλα, 12/12/2019, Εργαστήριο για μαθητές, 7ο Νηπιαγώγειο Τρικάλων
131415
1617
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Κέρκυρα, 17/12/2019, Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
1819202122
23242526272829
303112345

Κατηγορίες

Αναζήτηση