Αποτελέσματα αναζήτησης

Κάντο να συμβεί: πώς στήνεται μια παράσταση

Κάντο να συμβεί: πώς στήνεται μια παράσταση

Αθήνα, 19/3/2006, Εργαστήριο, Jeffrey Tan, Jennifer Wong

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/3/2006 9:00 πμ - 11:30 πμ Export event

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Jeffrey Tan, σκηνοθέτης, Σιγκαπούρη

Jennifer Wong, καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας και δασκάλα Θεάτρου/Δράματος στο CHIJ Katong Convent, Σιγκαπούρη

«Κάντο να συμβεί: πώς στήνεται μια παράσταση»

 

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Αγγλικά

 

Το στήσιμο μιας παράστασης είναι πολλές φορές μια εμπειρία-γρίφος και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές. «Πού να βάλουν τα χέρια τους», «Πώς να στηθούν;», «Γιατί δεν ακούγεται η φωνή τους;», «Γιατί είναι τόσο υποτονική η παράσταση;», «Πώς μπορεί να δείξει κανείς αυτοπεποίθηση σε μια παράσταση;», «Πώς να γίνει πειστικός στη σκηνή;». Πολλοί είναι εκείνοι που δεν ξέρουν ούτε από πού να ξεκινήσουν ούτε πώς να ετοιμάσουν μια παράσταση. Άλλοι, αντίθετα, είναι τόσο παθιασμένοι που αγγίζουν την υπερβολή. Πώς, λοιπόν, να εισάγει κανείς τους μαθητές στην έννοια «παράσταση»; Και ποια είναι τα βασικά της στοιχεία; Πώς προετοιμάζεται κανείς προκειμένου να δώσει μια «καλή παράσταση»; Το εργαστήριο αυτό θα φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με κάποια από τα απαραίτητα βασικά στοιχεία, για να φτιάξει κανείς μια παράσταση κυρίως με τη φωνή και την κίνηση. Με αφετηρία το τρίπτυχο του Jerzy Grotowski «Ηθοποιός- Κοινό- Χώρος», το εργαστήριο θα εισάγει τους συμμετέχοντες σε βασικές αρχές συγκέντρωσης, σύνδεσης με τους άλλους και με το χώρο,  συγχρονισμού. Θα δούμε πώς αυτό που παρουσιάζουμε στη σκηνή μπορεί να γίνει πιστευτό από τους ηθοποιούς και απ’ το κοινό. Το σώμα και η φωνή θα ασκηθούν στο μέγιστο με αφορμή ένα απλό κείμενο που θα δραματοποιήσει η ομάδα. Η ομαδική αυτή δουλειά θα βασιστεί στη φωνή και την κίνηση των συμμετεχόντων, προκειμένου να μεταφέρουν και να εξωτερικεύσουν το νόημα και τα συναισθήματα που απορρέουν από το κείμενο. Έτσι, θα δοθούν τα «εργαλεία» που απαιτεί η διαδικασία προετοιμασίας μιας παράστασης.

 

Jeffrey Tan είναι βοηθός καλλιτεχνικός διευθυντής της Ένωσης Θεατρικών Εργαστηρίων, Σπουδών και Επικοινωνίας και του Εργαστηρίου των Συγγραφέων στη Σιγκαπούρη. Έμπειρος θεατρικός σκηνοθέτης και παιδαγωγός, έχει εμπνευστεί, διδάξει και σκηνοθετήσει τα περισσότερα από τα θεατρικά και θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα της Ένωσης για σχολεία και διάφορους οργανισμούς. Παράλληλα με τη θεατρική σκηνοθεσία και τη διδασκαλία σε σχολεία της Σιγκαπούρης, έχει οργανώσει εκπαιδευτική περιοδεία του PhralakPhralam από το Βασιλικό Μπαλέτο του Λάος σε 20 σχολεία μέσα και έξω από την περιφέρεια της Luang Phrabang. Έχει διδάξει σε εργαστήρια και έχει κάνει επιστημονικές ανακοινώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων: Adelaide (2000), St Louis (2001), Bergen (2001), Melbourne (2001), Edinburgh (2002), Exeter (2002), Hong Kong(2002), Athens (2003), Northampton (2003), Brisbane (2003) and Ottawa (2004). Είναι ιδρυτικό μέλος και ο πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Θεάτρου/Δράματος της Σιγκαπούρης.

 

Η Jennifer Wong αποφοίτησε από το Εθνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης/Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang  της Σιγκαπούρης με πτυχίο στο Θέατρο/Δράμα και την Αγγλική Λογοτεχνία. Εκτός από καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και λογοτεχνίας και δασκάλα θεάτρου/δράματος στο CHIJ Katong Convent, είναι υπεύθυνη της ομάδας δραματικής τέχνης στο σχολείο της. Είναι υπεύθυνη ενός συνεργατικού προγράμματος ανάμεσα στη βιβλιοθήκη Katong Convent και την ομάδα  δραματικής τέχνης, με σκοπό την προώθηση της ανάγνωσης στους μαθητές. Έχει συμβάλει στο σχεδιασμό του αναλυτικού προγράμματος στο CHIJ Katong Convent.

 

 

 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Πόλεις
  • Αθήνα
Έτος
  • 2006
Εμψυχωτές
  • Tan Jeffrey
  • Wong Jennifer
Print

Number of views (304)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728
Διαδικτυακό συμμετοχικό εργαστήριο «Ιδέες και παιχνίδια για παιδαγωγούς»

Διαδικτυακό συμμετοχικό εργαστήριο «Ιδέες και παιχνίδια για παιδαγωγούς»

Διαδικτυακά, 28/5/2020, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Βίκυ Βάββα
293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά