Αποτελέσματα αναζήτησης

...Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

...Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα

Αθήνα, 19/3/2006, Εργαστήριο, Γιάννης Πουταχίδης, Κατερίνα Πουταχίδου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 19/3/2006 9:00 πμ - 11:30 πμ Export event

5η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΔΡΑΜΑ και ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ &
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ International Drama / Theatre & Education Association – IDEA 
«Θέατρο στην εκπαίδευση: δημιουργώντας νέους ρόλους στον 21ο αιώνα» 

Αθήνα 17-18-19 Μαρτίου 2006
Προ- και μετα-συνεδριακές εκδηλώσεις 11-23 Μαρτίου 2006 σε τέσσερις πόλεις της χώρας

 

Γιάννης ΠουταχίδηςΚατερίνα Πουταχίδου, θεατροπαιδαγωγοί

«..Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»

 

Εργαστήριο 2,5 ωρών - Γλώσσα: Ελληνικά

 

"...Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα." Μ' αυτή την φράση τελείωνε ένα ταξίδι στη φαντασία των παιδικών μας χρόνων, μ' αυτή τη φράση γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές.Τι απέγιναν όμως οι ήρωες των παραμυθιών, πώς θα ζούσαν σήμερα μαζί μας; Άραγε έχουν την ίδια αίγλη με τότε που μαθαίναμε γι αυτούς όντες παιδιά ή αντικαταστάθηκαν από νέους ήρωες; Το παραμύθι θα τελειώσει; Αυτό θέλουμε ν' ανακαλύψουμε σ' αυτή τη συνάντηση και ελπίζουμε να ζήσουμε κι εμείς μέσα από αυτούς τους ήρωες το δικό μας παραμύθι.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξετασθεί η εφαρμοσιμότητα και πρακτική αξία των ηθικών διδαγμάτων και των προτύπων ρόλων των κλασικών παραμυθιών στην καθημερινή ζωή των νέων στις μεταμοντέρνες κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα εξοικειωθούν με δημιουργικές μεθόδους του Δράματος και του Θεάτρου Φόρουμ.

 

Ο Γιάννης Πουταχίδης είναι θεατροπαιδαγωγός με Master of Arts στο Θέατρο/Δράμα στην Εκπαίδευση και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Janacek Academy of Music andPerforming Arts του Brno, Τσεχία. Είναι εξωτερικός συνεργάτης λέκτορας του JANACEK Academy of Performing Arts. Διδάσκει εκπαιδευτικό δράμα στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στα  δημόσια Ι.Ε.Κ., σε πολιτιστικούς συλλόγους, οργανώνει και διδάσκει σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με εφαρμογή του θεάτρου στην εκπαίδευση. Έχει διδάξει σε σεμινάρια στην Τσεχία, Σλοβακία, Μ. Βρετανία. Δραστηριοποιείται έντονα σε προγράμματα ανταλλαγής μεταξύ νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 20 θεατρικές παραστάσεις με παιδιά, νέους και ενήλικες. Η παράσταση Ομήρου Οδύσσεια που σκηνοθέτησε με την ομάδα κωφών του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου πήρε το 1ο Βραβείο στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια. Είναι αντιπρόεδρος του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Δράματος και μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

 

Η Κατερίνα Πουταχίδου είναι θεατροπαιδαγωγός με Master of Arts στο Θέατρο/Δράμα στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Janacek Academy of Music and Performing Arts του Brno, Τσεχία. Διδάσκει θέατρο/δράμα σε νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης, σε πολιτιστικούς συλλόγους και διδάσκει σε σεμινάρια με εφαρμογή του θεάτρου στην εκπαίδευση. Οργανώνει εκδηλώσεις για παιδιά και νέους. Είναι βασικό στέλεχος του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου.

 

 

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Πόλεις
  • Αθήνα
Έτος
  • 2006
Εμψυχωτές
  • Πουταχίδης Γιάννης
  • Πουταχίδου Κατερίνα
Print

Number of views (171)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά